Gaivus pyragas, pilnas nuostabios grietinėlės ir minkštų sausainių, įkvėptas komerciškai sėkmingo Kinder Paradiso batonėlio, ypač jūsų vaikams patiks pirmą kartą paragavus. Tuo pačiu metu paruošimas yra gana paprastas.
Paprastas nekepamas pyragas iš sausainių ir vanilinio pieno kremo ir su plakta grietinėle ant viršaus padės paruošti. Tai neįtikėtinai lengva ir greita, o daugiausiai laiko reikia laukti, kol jis sukietės . Kalbant apie naudojamus sausainius, rinkitės kokius nors stipresnius, arba galite išsikepti patys. Bet galite naudoti praktiškai bet kokius mėgstamus sviestinius ar panašius sausainius. Rezultatas bus tobulas kiekvieną kartą.
Ingredientai
Korpuse
- Stipresni sausainiai – 400 g
- pienas – 300 ml
Dėl kremo
- Pienas – 500 ml
- cukrus – 4 šaukštai
- vanilinis cukrus – 2 pakuotės
- paprasti miltai – 6 šaukštai
- sviestas – 100 g
- cukraus pudra – 200 g
- vanilinis pudingas – 1 pakuotė
- vanilės esencija – 1 šaukštelis
- 33% grietinėlės – 1 dėžutė
Paruošimo instrukcijos
Dubenyje arba puodelyje sumaišykite ketvirtadalį litro pieno su vaniliniu pudingu ir maišykite iki vientisos masės. Į puodą supilkite 250 ml pieno, suberkite paprastus miltus ir cukrų ir nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies iki virimo temperatūros . Kai tik pienas pradeda putoti ant paviršiaus, supilkite sumaišytą kremą į kitą pieno pusę ir toliau maišykite, kol kremas sutirštės.

Puodą su gatavu pudingu nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, abu maišelius vanilinio cukraus ir šaukštelį vanilės esencijos. Rankiniu mikseriu viską išplakti iki vientisos masės.
Pasiruoškite stačiakampę kepimo formą arba kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi arba maistine plėvele. Išmirkykite sausainius piene ir iš jų išklokite vientisą korpuso sluoksnį . Užtepkite šiek tiek kremo, kad susidarytų apie 5 mm sluoksnis, ir ant jo aptepkite kitus piene išmirkytus sausainius. Kartokite tokius sluoksnius, kol baigsis ingredientai arba pritrūks vietos dubenyje. Paskutinis sluoksnis turėtų būti sausainiai.
Surinktą pyragą dėkite į šaldytuvą, kad pailsėtų bent 3–4 valandas, o dar geriau – per naktį. Atvėsusį pyragą išimame iš šaldytuvo. Plaktą grietinėlę išplakti iki putų ir tolygiai paskirstyti per visą viršutinį pyrago biskvitinį sluoksnį. Tada pyragą vėl įdėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad plakta grietinėlė sustingtų. Tada tiesiog supjaustykite pyragą porcijomis ir patiekite su puikaus skonio bei puodeliu geros arbatos ar kavos
