Sultinga ir švelni vištienos mėsa traškioje prieskonių ir džiūvėsėlių plutoje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos filė, 500 g;
– paprika, karis, džiovintas česnakas po 0,5 šaukštelio;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– džiūvėsėliai.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikia :
– miltai, 100 g;
– vanduo, 150 ml;
– druska.
Virimo procesas
Vištienos filė supjaustykite mažomis juostelėmis. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir prieskoniais pagal savo skonį. Palikite marinuotis 20 minučių.
Tešlai sumaišykite vandenį, druską ir miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Kiekvieną mėsos gabalėlį pamirkykite tešloje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje.
Patarimas : kad patiekalas būtų aromatingesnis ir skanesnis, sumaišykite džiūvėsėlius su šaukštu bet kokio krakmolo ir įvairiais prieskoniais. Tokiame kailyje mėsa bus dar skanesnė ir sultingesnė. Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir patiekite su šviežių daržovių salotomis, orkaitėje keptomis bulvėmis ar bulvių koše. Lygiai taip pat galite iškepti skanią žuvį – žuvies filė supjaustykite gabalėliais ir pakartokite visus gaminimo veiksmus, kaip ir su vištienos filė. Galite pasiimti bet kokią žuvį, kuri jums patinka.