Skanus ir paprastas patiekalas, kurį galima paruošti iš bet kokios rūšies mėsos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia mėsa, 500 g;
– svogūnai ir morkos, po 3 vnt.;
– bulvės, 5 vnt;
– augalinis aliejus, 50 ml.
Norėdami paruošti neraugintą tešlą, paimkite:
– kiaušinis, 1 vnt.;
– miltai, 500 g;
– vanduo, 200 ml;
– žiupsnelis druskos.
Virimo procesas
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite mėsos gabalėlius, suberkite svogūnų kubelius ir morkų gabalėlius.
Druskos, pipirų ir pagal skonį įberkite prieskonių.
Užpildykite vandeniu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol iškeps.
Tešlai sumaišykite visus ingredientus ir užminkykite minkštą tešlą.
Iškočiokite į sluoksnį, sutepkite augaliniu aliejumi, supjaustykite juostelėmis, perlenkite į dvi dalis, supjaustykite kvadratėliais.
Į mėsą ir daržoves sumeskite didelius bulvių gabalėlius ir tešlos kvadratėlius, virkite po dangčiu 15 minučių.
Patiekalas paruoštas, kai išgaruos vanduo.
Apverskite jį ant lėkštės ir patiekite ant stalo.
Patarimas : į patiekalą pagal skonį galite įdėti česnako ir daug žolelių. Geriau virti keptuvėje storu dugnu ir sienelėmis – taip patiekalas greičiau iškeps ir bus sultingas.