Vatrioškos yra tokios minkštos ir purios, kad atsispirti tiesiog neįmanoma! Neįtikėtinas švelnios varškės įdaras derinyje su minkšta ir aromatinga tešla – kažkas nuostabaus!
Tiesiog išbandykite šį receptą, ir tikrai norėsite jį pakartoti dar ne kartą.
Tešla:
– Pienas – 250 ml
– Mielės – 7 g
– Cukrus – 90 g
– Druska – 1/2 arb. š.
– Kiaušinis – 1 vnt.
– Miltai – apie 500 g
– Sviestas (minkštas) – 80 g
Įdaras:
– Varškė – 350 g
– Cukrus – 2 valg. š.
– Vanilinis cukrus – 8 g arba žiupsnelis vanilino
– Grietinė – 3 valg. š.
Paruošimas:
1. Į mikserio indą arba dubenį supilkite šiltą pieną.
2. Įberkite mieles ir du šaukštus cukraus (iš bendro kiekio).
3. Išmaišykite šluotele ir palikite 5-7 minutėms, kol susidarys putų kepurėlė.
4. Dabar suberkite likusį cukrų, druską ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite šluotele.
5. Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą rankomis arba tešlos maišytuvu. Miltus berkite po truputį.
6. Minkykite tešlą apie 5 minutes.
7. Įdėkite minkštą sviestą ir minkykite dar apie 5 minutes, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
8. Tešlą dėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai (pvz., į orkaitę, įkaitintą iki 35-40 °C).
9. Po valandos tešla gerai iškils.
10. Išminkykite tešlą ir padalinkite į dvi dalis.
11. Kiekvieną dalį padalinkite į 4-5 gabalėlius, kurių kiekvienas sveria apie 105 g. Iš viso gausite 8-10 bandelių.
12. Suapvalinkite kiekvieną gabalėlį ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
13. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite pakilti 10-20 minučių.
Įdarui:
1. Į dubenį sudėkite varškę, vanilinį cukrų (arba vaniliną), cukrų ir grietinę.
2. Plakite blenderiu iki kreminės konsistencijos. Įdaras paruoštas.
Formavimas:
1. Stiklinės dugną patepkite šiek tiek aliejumi. Kiekviename tešlos rutulyje padarykite įdubimą.
2. Į kiekvieną įdubimą dėkite po 2 šaukštus įdaro.
3. Vatrioškų kraštelius patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su šaukšteliu pieno.
4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
5. Paruoštas vatrioškas šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.