Kiekvienais Naujaisiais metais nustebinu savo svečius šiomis salotomis. Geriausias patiekalas šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip dažnai gaminate maistą su granatais? Tiesą sakant, mažai žmonių gali pasigirti, kad reguliariai valgo granatus. Tačiau šis vaisius yra neįtikėtinai naudingas organizmui. Granatuose yra daug naudingų medžiagų, kurios netgi gali atsispirti vėžiui. Dėl problemų su krauju, žemu hemoglobino kiekiu, aukštu cholesterolio kiekiu gydytojai rekomenduoja gerti granatų sultis.

Daugelis teigia, kad jie nevalgo granatų, nes šis vaisius yra specifinis. Tai yra, jūs negalėsite jo dėti į sriubą ar maišyti. Tačiau yra ir kitų patiekalų, kuriems tinka granatas.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti salotas su granatais.

Granatų salotų ingredientai:

Vištienos krūtinėlė – 500 g;
Druska – 1,5 šaukštelio;
Juodųjų pipirų žirneliai – 6 vnt.;
Lauro lapas – 2 vnt.;
Granatai – 1 vnt.;
Burokėliai – 1 vnt.;
Graikiniai riešutai – 60 g;
Slyvos – 60 g;
Česnakai – 2 skiltelės;
Malti juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
Majonezas – 3 šaukštai.
Granatų salotų paruošimas:

Puode su vandeniu išvirkite vištienos krūtinėlę kartu su maltais juodaisiais pipirais ir lauro lapu. Nepamirškite į vandenį įberti arbatinį šaukštelį druskos ir virti 25 minutes.  

Kol mėsa vėsta, šešiakampiu išpjaukite granato žiedyno viršūnę. Išilgai granato kraštų padarome pjūvius ir vaisius padaliname į lygias skilteles.

Palikite žiedyną ir išimkite iš granato sėklas. Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite, sutarkuokite ant smulkios trintuvės. Burokėlių mišinį sudėkite į kiaurasamtį ir palikite, kol nutekės sultys.

Vištienos krūtinėlę padalinkite į mažas pluošto dalis. Graikinius riešutus supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į mėsą. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais kubeliais.

Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka ir su slyvomis sudėkite į dubenį šalia krūtinėlės. Salotas pasūdykite ir pipiruokite, pagardinkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Į salotas suberkite ½ granatų sėklų ir švelniai išmaišykite. Naudodami gilų puodelį išmatuokite salotų dalies skersmenį.

Sudėkite salotas į dubenį, lengvai sutankinkite ir apverskite ant plokščios lėkštės.

Burokėlių mase padengiame salotų paviršių, ant viršaus pirmiausia uždedame granatų žiedyną.

Kad pristatymas būtų gražus, iš salotų galite atpjauti gabalėlį, o išpjovą patepti majonezu.

Į pjūvį ant majonezo suberkite granatų sėklas ir tą patį padarykite su gabalėliu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.