Traškūs, aromatingi, aštrūs agurkai žiemai taps jūsų mėgstamiausiu receptu. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, vienu metu galite pagaminti daug skardinių. Garstyčių marinatas padarys preparatą labai originalų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
-agurkai, 4 kg;
-augalinis aliejus, 100 ml;
-druska, 80 g;
-cukrus, 120 g;
-actas 9%, 200 ml;
– garstyčių pupelės, 20 g;
-česnakai, 4 galvutės;
– pipirai, 2 šaukšteliai.
Virimo procesas
Agurkus nuplauname ir, jei suglebę, kelias valandas užpilame šaltu ir švariu vandeniu.
Patarimas: geriau paimkite mažus agurkus ir supjaustykite juos mažais apskritimais, taip salotos bus geresnės.
Supjaustome juos mažais apskritimais.
Marinatui sumaišykite actą ir augalinį aliejų, cukrų ir druską, garstyčias ir tarkuotą česnaką.
Marinatu užpilkite agurkus, išmaišykite ir palikite 3 – 5 valandoms kambario temperatūroje.

Retkarčiais pamaišykite.
Salotas sudėkite į stiklainius, uždarykite ir užpilkite marinatu. Uždenkite dangteliais.

Stiklainius sudėkite į puodą ant rankšluosčio ir iki pečių pripildykite šilto vandens.
Sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užvirs 8 minutes (0,5 l), 10 minučių – 1 l stiklainį.
Užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, palikite atvėsti.

Salotas laikome rūsyje arba sandėliuke.
Patiekiant salotas galite užpilti nerafinuotu augaliniu aliejumi, įberti prieskoninių žolelių, bus dar skaniau ir aromatingiau.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
