Greitus, bet tuo pačiu originalius pusryčius galite iškepti per kelias minutes iš ingredientų, kuriuos paprastai turite šaldytuve. Po kelių minučių kefyro pyragas gali būti ant stalo.
Kai galvojate apie pyragą, dauguma žmonių galvoja apie močiutę su saldžia bandele ir arbatos ar kavos puodeliu. Tačiau ne visada taip turi būti, pyragą galima paruošti iš labai neįprastų ingredientų ir juo galime pasilepinti iškart pusryčiams. Nepaisant to, kad tai neįprastas ingredientas, jis nėra nežinomas buityje, priešingai. Dauguma žmonių savo šaldytuve turi visus šiam patiekalui reikalingus ingredientus.
Kefyro pyragui reikalingi ingredientai:
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai
- 250 mililitrų kefyro
- pusė šaukštelio druskos
- šaukštas cukraus
- 100 gramų kieto sūrio
- 100 gramų dešros
- 450 gramų paprastų miltų
- kepimo milteliai
- petražolės
Kefyro pyrago tešla yra pagrindas
Pirmiausia į gilų dubenį įmušame kiaušinius, kuriuos išplakame kartu su druska ir cukrumi. Plakite mišinį, kol ištirps viduje esantys cukraus grūdeliai. Kai tik išplakame vientisą masę, į mišinį atsargiai supilame ir kefyrą . Suberkite smulkiai pjaustytas petražoles ir paruoškite trintuvą. Ant jo grubiai sutarkuokite ne tik sūrį, bet ir dešreles ir viską sudėkite į dubenį.
Derinys sukuria skanų patiekalą
Į masę suberiame miltus ir kepimo miltelius, kuriuos vėl atsargiai išmaišome. Paruošime vyniotinį, ant kurio dėsime tešlą ir dirbsime rankomis. Kočėlu iškočiojame tešlą taip, kad gautume apvalų pyragą, kuris bus tokio pat dydžio kaip keptuvė. Tešlą padalinkite į 8 lygias dalis, tarsi gamintumėte picą.
Viską pakepinti keptuvėje ir patiekti
Taip paruoštą ir gabalėliais supjaustytą pyragą perkeliame į keptuvę, kurią anksčiau ištepėme augalinio aliejaus sluoksniu. Taip pat ant pyrago paviršiaus lašiname šiek tiek aliejaus, tada apkepame kiekvieną pyrago gabalėlį iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Kai tik baigiame, pyragėlius išimame iš formos ir galime patiekti. Tai labai skanus, bet kartu ir greitai paruošiamas skanėstas, tinkantis pusryčiams ar užkandžiui.