Kiaulienos krūtinėlę virti išmokė lietuvė namų šeimininkė. Nustebino visus savo svečius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos mėgėjai žino, kaip svarbu tinkamai paruošti šį produktą. Nuo to priklauso mėsos gaminio sultingumas, skonis ir tolygi išvaizda. Lietuvoje jie labai jautrūs mėsos kepimui, todėl jų receptai visada spindi originalumu. Pakalbėkime apie vieną iš šių virimo algoritmų.

Kiaulienos pilvo ingredientai:

kiaulienos pilvas – 2 vnt.;
medus – 1 šaukštelis;
gira – 250 ml;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
aštrus čili pipiras – 1 šaukštelis;
malti juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
lauro lapas – 2 vnt .;
druska – 1 šaukštelis.
Kiaulienos pilvo paruošimas:

Krūtinėlę apdorojame, gerai nuplauname ir nusausiname storu popieriniu rankšluosčiu.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies nepridedant augalinio aliejaus. Mėsą apkepkite iš abiejų pusių keletą kartų, kol taukai pradės lydytis.

Į keptuvę į krūtinėlę suberkite česnaką ir toliau kepkite, kol išsilydys visi riebalai.

Tada išimkite česnaką iš keptuvės ir supilkite girą į mėsą. Krūtinėlę pasūdyti, pipiruoti, įdėti aitriosios paprikos, įdėti medaus. Po minutės mėsos gaminį apverskite ir leiskite ingredientams susigerti į pluoštus.

Ant mėsos uždėkite lauro lapelį ir uždenkite indą dangčiu. Krūtinėlę troškinkite ant silpnos ugnies 40 minučių.

Dėl to paruošėme sultingą ir švelnią krūtinėlę, kuri tirpsta burnoje. Be to, šiam receptui puikiai tiks įpjovos, jei nenorite naudoti krūtinėlės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.