Vištiena yra vienas populiariausių patiekalų visame pasaulyje. Dėl šio recepto rezultatas bus gražiai traškus paviršiuje ir labai sultingas viduje.
Yra daugybė skanių vištienos krūtinėlių receptų, ir kiekvienas iš jų yra savaip geras ir originalus. Tačiau, jei norite paruošti šią populiarią mėsą kaip niekada anksčiau, turime jums gerų naujienų. Šis receptas siūlo patikrintą procedūrą, kurios dėka krūtinėlės paviršius bus gražiai traškios, o viduje – sultingos . Tai paprastas dalykas, su kuriuo nesunkiai susidoros bet kuris naujokas virėjas. Taigi daugiau nelaukite ir pradėkite!
Puiki vištienos krūtinėlė
Vištienos krūtinėlė yra vienas populiariausių patiekalų visame pasaulyje, ir tikriausiai žinote, kad nenuostabu, kodėl. Jie yra palyginti pigūs, gali būti paruošti įvairiais būdais ir gali būti patiekiami su daugeliu kitų ingredientų, pavyzdžiui, salotose ar tortilijose . Tačiau jei norite tikrai jais mėgautis, šis receptas kaip tik jums. Tai ne tik paprasta, bet ir nereikalauja daug laiko. Norėdami jį paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- 2 vištienos krūtinėlės
- Druska, pagal skonį
- Juodieji pipirai, pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
- 100 gramų sūrio
- 2 šaukštai džiūvėsėlių
- 1/2 arbatinio šaukštelio paprikos
- 2 kiaušiniai
Paruošimo procedūra:
- Pirmiausia paruoškite vištienos krūtinėlę. Kruopščiai nuplaukite juos ir supjaustykite mažais gabalėliais. Tada sūrį sutarkuokite stambia tarka – galite naudoti mėgstamą rūšį.
- Tada sūrį perkelkite į dubenį giliu dugnu ir į jį suberkite papriką bei džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišyti. Tada atskirame dubenyje filė pipiruokite ir pasūdykite, o tada užpilkite sojos padažu.
- Jei nenorite naudoti sojų padažo, galite rinktis bet ką kitą, tik tai priklauso nuo jūsų skonio. Kitu atveju galite išbandyti ir sojų padažą su imbieru, kuris suteikia mėsai puikaus skonio.
- Dabar į mėsą įpilkite augalinio aliejaus (galite naudoti bet kokį mėgstamą aliejų) ir atskirame dubenyje išplakite vištienos kiaušinius (tik plakite šakute vieną ar dvi minutes).
- Dabar filė iš visų pusių pamirkykite kiaušinyje, paruoškite sūrio mišinį ir apvyniokite mėsą.
- Tada kiekvieną suvyniotos mėsos gabalėlį dėkite ant kepimo skardos (galite kepimo skardos dugną nuvalyti augaliniu aliejumi) ir pašaukite į orkaitę. Vištienos krūtinėlę kepkite 12–15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Galiausiai atvėsinkite mėsą ir galėsite iš karto patiekti. Gero apetito!
Dėl to mėsa viduje gražiai sultinga ir skani, tačiau jos apvalkalas visiškai traškus. Taip pat galite patiekti kaip garnyrą prie lengvų salotų vakarienei arba supjaustyti į tortiliją. Su visais ingredientais jis labai skanus , todėl nereikės jaudintis dėl netinkamo pasirinkimo. Toks patiekalas gali labai lengvai paįvairinti jūsų įprastą mitybą – be to, jame yra daug baltymų ir nieko kenksmingo!