Abrikosų pyragas – skanus skanėstas, galintis papuošti bet kurį stalą. Švelnus ir kvapnus, jis patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Abrikosuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, A, C, E, B grupės vitaminų, taip pat kalio, magnio, kalcio ir kitų mineralų. Jie pasižymi maloniu skoniu ir aromatu, todėl plačiai naudojami maisto gamyboje. Iš abrikosų gaminami kompotai, uogienės, džemai, padažai ir, žinoma, pyragai. Tiek iš šviežių, tiek iš konservuotų abrikosų galima pagaminti pyragą, kurį galima
papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle arba šviežiomis uogomis. Šis patiekalas tinka ir kasdieniam arbatos gėrimui, ir šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- grietinė – 130 g;
- Miltai – 220 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Abrikosai – 350 g.
Trupinių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: miltai – 50 g;
- cukraus – 50 g;
- šaltas sviestas – 50 g.
Abrikosų pyrago paruošimas:
Kiaušinius išplakame mikseriu su vanile ir klasikiniu cukrumi, druska iki baltos masės. Į ją supilkite grietinę, komponentus sumaišykite
. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius, palaipsniui persijokite į kiaušinių masę.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir paskleiskite ją lygiu sluoksniu. Abrikosus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos viršaus.
Mikseriu suplakite miltus su cukrumi ir šaltu sviestu. Gautais trupiniais pabarstykite pyrago viršų.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Rezultatas – turime gardų kvapnų pyragą su abrikosais. Jį galima patiekti per bet kokį arbatos vakarėlį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
