Kepu, kol baigiasi sezonas. Skaniausias abrikosų pyragas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Abrikosų pyragas – skanus skanėstas, galintis papuošti bet kurį stalą. Švelnus ir kvapnus, jis patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.

Abrikosuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, A, C, E, B grupės vitaminų, taip pat kalio, magnio, kalcio ir kitų mineralų. Jie pasižymi maloniu skoniu ir aromatu, todėl plačiai naudojami maisto gamyboje. Iš abrikosų gaminami kompotai, uogienės, džemai, padažai ir, žinoma, pyragai. Tiek iš šviežių, tiek iš konservuotų abrikosų galima pagaminti pyragą, kurį galima

papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle arba šviežiomis uogomis. Šis patiekalas tinka ir kasdieniam arbatos gėrimui, ir šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 100 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 70 ml;
  • grietinė – 130 g;
  • Miltai – 220 g;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • Abrikosai – 350 g.

Trupinių ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: miltai – 50 g;
  • cukraus – 50 g;
  • šaltas sviestas – 50 g.

Abrikosų pyrago paruošimas:

Kiaušinius išplakame mikseriu su vanile ir klasikiniu cukrumi, druska iki baltos masės. Į ją supilkite grietinę, komponentus sumaišykite

. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius, palaipsniui persijokite į kiaušinių masę.

Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir paskleiskite ją lygiu sluoksniu. Abrikosus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos viršaus.

Пеку пока сезон не закончится. Самый вкусный абрикосовый пирог

Mikseriu suplakite miltus su cukrumi ir šaltu sviestu. Gautais trupiniais pabarstykite pyrago viršų.

Taip pat skaitykite:  Šokoladiniai bananiniai sluoksniuotos tešlos suktinukai – skanus desertas vos per 20 minučių!

Пеку пока сезон не закончится. Самый вкусный абрикосовый пирог

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Пеку пока сезон не закончится. Самый вкусный абрикосовый пирог

Rezultatas – turime gardų kvapnų pyragą su abrikosais. Jį galima patiekti per bet kokį arbatos vakarėlį.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *