Keptos morkos su česnaku ir sūriu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Morkas esame įpratę valgyti, dėti į įvairius patiekalus – sriubas, troškinius, salotas. Tačiau ši skani ir sveika šakninė daržovė yra puikus garnyras. Orkaitėje keptos morkos puikiai papildys mėsos ir žuvies patiekalus. Ingridientai

  • Morkos 500  g
  • Česnakai 3  dantys
  • Olandiškas sūris 100  g
  • Sviestas 82,5% 3  valg.
  • Petražolės yra žaliosparagauti

PARUOŠIMAS:

Morkas nulupkite, česnaką susmulkinkite, sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.

Į aliejų suberkite susmulkintą česnaką ir mišiniu užpilkite morkas, kad aliejus visiškai apsemtų šakniavaisius.

Morkas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Tada pabarstykite morkas sūriu ir kepkite dar 10 minučių. Paruoštas morkas pabarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.