Keptos morkos su česnaku ir sūriu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Morkas esame įpratę valgyti, dėti į įvairius patiekalus – sriubas, troškinius, salotas. Tačiau ši skani ir sveika šakninė daržovė yra puikus garnyras. Orkaitėje keptos morkos puikiai papildys mėsos ir žuvies patiekalus. Ingridientai

  • Morkos 500  g
  • Česnakai 3  dantys
  • Olandiškas sūris 100  g
  • Sviestas 82,5% 3  valg.
  • Petražolės yra žaliosparagauti

PARUOŠIMAS:

Morkas nulupkite, česnaką susmulkinkite, sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.

Į aliejų suberkite susmulkintą česnaką ir mišiniu užpilkite morkas, kad aliejus visiškai apsemtų šakniavaisius.

Morkas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Tada pabarstykite morkas sūriu ir kepkite dar 10 minučių. Paruoštas morkas pabarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  „Rožinė svajonė“ – neįprastas tortas, nustebinantis visus: desertas, kurio tikrai nesate ragavęs
Patiko? Pasidalink! Ačiū.