Morkas esame įpratę valgyti, dėti į įvairius patiekalus – sriubas, troškinius, salotas. Tačiau ši skani ir sveika šakninė daržovė yra puikus garnyras. Orkaitėje keptos morkos puikiai papildys mėsos ir žuvies patiekalus. Ingridientai
- Morkos 500 g
- Česnakai 3 dantys
- Olandiškas sūris 100 g
- Sviestas 82,5% 3 valg.
- Petražolės yra žaliosparagauti
PARUOŠIMAS:
Morkas nulupkite, česnaką susmulkinkite, sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.
Į aliejų suberkite susmulkintą česnaką ir mišiniu užpilkite morkas, kad aliejus visiškai apsemtų šakniavaisius.
Morkas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Tada pabarstykite morkas sūriu ir kepkite dar 10 minučių. Paruoštas morkas pabarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite.