Cukinijų troškinys – ilgą istoriją turintis rusiškos virtuvės patiekalas. Manoma, kad iš pradžių jis buvo paplitęs vienuolynuose ir valstiečių šeimose.
Cukinijos Rusijoje auginamos ilgą laiką, nes yra nepretenzingos ir užaugina didelį derlių. Ši daržovė turi daug naudingų medžiagų ir yra mažai kaloringa, todėl tapo daugelio rusiškų patiekalų pagrindu.
Pirmasis cukinijų troškinys paminėtas XVIII amžiuje. Tada jis buvo paruoštas iš cukinijų, kiaušinių ir pieno, pridedant žolelių ir prieskonių.
Patiekalas pasirodė maistingas ir skanus, be to, jį galima ilgai laikyti. Dėl to jis buvo ypač vertingas, kai nėra šaldytuvų
Pagaminkime šį troškinį patys
Ingridientai:
cukinijos – 2 vnt.;
bambuko lazdelės – 2 vnt.;
druska – šaukštelis;
juodieji pipirai – žiupsnelis;
kukurūzų miltai – 3 šaukštai;
kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
miltai – 4 šaukštai;
sūris – 100 g;
pomidorai – 2 vnt .;
kiaušinis – 1 vnt.
Cukinijų troškinio paruošimas:
Šakute supjaustykite kiekvieną cukiniją išilgai viso vagos paviršiaus. Cukiniją padalinkite per pusę ir perpjaukite per pusę išilgai.
Įdėkite pagaliukus tarp cukinijos griežinėlių ir perpjaukite skersai. Cukinijas pasūdykite, apvoliokite juodųjų pipirų, kukurūzų miltų ir krakmolo bei įprastų miltų mišinyje.
Kepkite cukinijas ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 5-7 minutes.
Šiuo metu pomidorus ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Cukinijas sudėkite į kepimo indą ir į kiekvieną duobutę įdėkite po griežinėlį sūrio ir pomidoro. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pagal skonį įdėkite česnako skiltelę ir išplakite šakute.
Kiekvieną cukiniją aptepkite kiaušinių plakiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Dėl to turime skanų, sotų cukinijų troškinį. Patiekalas lengvai ir greitai paruošiamas, jį galima patiekti kaip pietus ar vakarienę.