Kepti mėsos pyragaičiai pagal seną receptą. Tešla kaip debesėlis – įdaras pirštu laižomas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai yra vienas iš labiausiai paplitusių maisto produktų pasaulyje ir jo galima rasti daugelyje kultūrų. Juos galima ruošti iš įvairių rūšių tešlos: mielių, sluoksniuotos tešlos, trapios tešlos. Taip pat pyragai gali turėti skirtingus įdarus: mėsos, daržovių, vaisių.

Kepti pyragai tikriausiai atsirado tuo pačiu metu, kai žmonės pradėjo kepti maistą ant ugnies ar aliejuje.

Kepti pyragai tapo populiarūs rusų virtuvėje dėl savo paprastumo ir prieinamų ingredientų. Jų paruošimas nereikalavo sudėtingų kulinarinių įgūdžių, o ingredientai buvo prieinami beveik kiekvienam.

Mes jums pasakysime, kaip iškepti sodrius aukso spalvos keptus pyragus
Ingredientai tešlai:

miltai – 480 g;
sviestas – 100 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
pienas – 180 g;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas. L.;
sol – 1/2 val. l.;
mielės – 15 g.

Užpildo ingredientai:

kiauliena – 600 g;
svogūnas – 1 vnt .;
muka – 1 val. l.;
lauro lapas – 2 vnt .;
augalinis aliejus – 4 šaukštai. l.;
mėsos sultinys – 200 ml;
zolis – ⅓ šaukštelis.

Keptų pyragų ruošimas:

Supjaustykite kiaulieną mažais gabalėliais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos keptuvėje augaliniame aliejuje. Mėsą virkite vandenyje, kol iškeps.

Likus 5 minutėms iki kiaulienos paruošimo, į vandenį įpilkite lauro lapą. Toliau mėsą sumalkite per mėsmalę. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje tame pačiame augaliniame aliejuje iki šviesiai auksinės spalvos.

Sudėkite mėsą į svogūną ir išmaišykite. Atskirai pakepinkite miltus sausoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Į įdarą suberkite miltus ir druską, supilkite sultinį ir išmaišykite.

Norėdami paruošti tešlą, mieles sumaišykite su cukrumi iki skystos masės. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, šiltą pieną ir mieles, įberkite druskos.

Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės, tada palaipsniui įpilkite miltų. Miltus minkyti iki minkštų ir elastingų, šiek tiek lipnių.

Palikite tešlą po maistine plėvele valandai. Tada užminkykite tešlą ir padalinkite į 60 gramų rutuliukus.

Iš kolobokų iškočiokite ovalius paplotėlius, į kuriuos dedame įdarą. Mėsą sandariai uždarome į tešlos vidų ir išdėliojame pyragėlius siūlėmis žemyn.

Kepkite pyragus keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Pyragėlius būtinai dėkite į aliejų siūle žemyn.

Dėl to turime sultingus mėsos pyragus. Jos minkštos, plonos tešlos, viduje daug mėsos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.