Kavos sausainiai – tai būdas įnešti šiek tiek jaukumo ir šilumos į kasdienį gyvenimą. Jų pagrindą sudaro harmoningas švelnios tešlos ir sodraus kavos skonio derinys.
Kavos sausainių patiekimas yra atskiras ritualas. Jie puikiai dera prie puodelio šviežiai paruoštos kavos, ypač prie kapučino ar latės. Jie taip pat dera su pienu, karštu šokoladu ar žolelių arbata. Nereikėtų pamiršti ir kitų galimų kompanionų, pavyzdžiui, vaisių salotų ar lengvų desertų, kurių pagrindą sudaro jogurtas
. Dėl rafinuoto, bet paprasto skonio kavos sausainiai tinka bet kurioje situacijoje – nuo arbatos vakarėlio namuose iki draugiško susitikimo prie puodelio aromatingo gėrimo. Jais galite vaišinti svečius, pasiimti su savimi į iškylą ar tiesiog mėgautis vieni, skaitydami mėgstamą knygą.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: miltai – 450 g;
- Cukrus – 150 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 200 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Kava – 1 valgomasis šaukštas;
- Šokoladas – 50 g;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis.
Kavos sausainių paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol kruopos ištirps. Į kiaušinių masę
supilkite
grietinę ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Į mišinį supilkite tirpią kavą ir smulkintą šokoladą, dar kartą išmaišykite. Į mišinį persijokite dalį miltų ir sodos ir
išminkykite
tirštą tešlą.
Palaipsniui į tešlą persijokite likusius miltus
.
Tešlą išminkykite iki elastingos, minkštos ir nelipnios tešlos.
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Iš mažų tešlos gabalėlių suformuokite storus, nedidelius plokščius pyragėlius ir sudėkite juos ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito.
Jei norite, pabarstykite sausainius cukrumi.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Gausite trapius minkštus kavos sausainius. Tai įdomus kepimo variantas arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
