Kepenėlių blynelių suktinukai su lydytu sūriu ir česnaku – užkandis iš gana prieinamų produktų, tačiau vertas šventinio stalo. Blynelius ruošime iš vištienos kepenėlių, o įdarui lydytą sūrį derinsime su majonezu ir česnaku. Vištienos kepenėlės puikiai dera su sūriu, suktinukai labai skanūs ir maistingi.
Ingridientai:
Blynams:
- Vištienos kepenėlės – 400 g
- Svogūnai (maži) – 60 g (1 vnt.)
- Morkos (mažos) – 60 g (1 vnt.)
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas – 120 ml
- Miltai – 3 šaukštai. šaukštai
- Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
- Malti juodieji pipirai – 0,25 šaukštelio (pagal skonį)
- Aliejus (kepimui) – 45-60 ml (3-4 šaukštai)
Įdarui:
- Lydytas sūris – 160 g
- Majonezas – 2 šaukštai. šaukštai
- Česnakai – 2-3 gvazdikėliai
- Druska – žiupsnelis (pagal skonį)
- Malti juodieji pipirai – žiupsnelis (pagal skonį)
Pateikti (neprivaloma):
- Korėjietiško stiliaus morkos – 30 g
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas
- Šviežios petražolės – pora šakelių
Kepenėlių suktinukų ruošimas
Nuplaukite vištienos kepenis, išvalykite jas nuo venų ir didelių indų; supjaustyti į kelias dalis. Svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais gabalėliais.
Susmulkintas kepenėles ir svogūną suberkite į virtuvinio blenderio dubenį su „peilio” priedu, sumalkite iki vientisos masės (galite ir mėsmale).
Kepenų masę perkelkite į gilų dubenį, išplakite kiaušinius. Į dubenį su kepenėlėmis supilkite pieną. Viską išmaišyti. Suberkite miltus, druską ir maltus pipirus. Sumaišykite komponentus šluotele arba mikseriu.
Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir išsiųskite į kepenų masę. Viską dar kartą išmaišykite – blynų tešla paruošta.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų (1-2 šaukštus). Į keptuvę supilkite šiek tiek kepenų tešlos, suformuodami blyną. Blyną apkepkite iš abiejų pusių po 1,5-2 minutes (priklauso nuo blyno storio). Lygiai taip pat iš likusios tešlos paruoškite blynelius, jei reikia, įpilkite aliejaus.
Įdarui lydytą sūrį sutarkuokite ant vidutinės trintuvės, suberkite į dubenį. Įdėkite majonezą, nuluptą ir išspaustą česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Kiekvieną blyną tolygiai ištepkite paruoštu sūrio įdaru. Ir susukti su vyniotiniu. Taip paruoškite visus suktinukus (man gavosi 6 vnt.).
Užkandį nusiųskite į šaldytuvą prisitraukti (apie 1-2 val.). Vėliau į stalą galima patiekti kepenėlių suktinukus su lydytu sūriu ir česnaku.
Tokie suktinukai idealiai tinka šventiniam ir kasdieniniam maistui. Patiekiant juos geriau supjaustyti porcijomis. Galite papuošti korėjietiškomis morkomis, majonezu ar petražolėmis.