Kepenėles užpilu vandeniu ir įdedu grietinės. Receptas iš senos knygos: pasirodo sultingas ir minkštas patiekalas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepenys mėgsta kruopštų ir kompetentingą požiūrį į save, tada jos pasirodo sultingos ir minkštos, aromatingos. Tai puikus patiekalas, kurį galima patiekti su įvairiais garnyrais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištienos kepenėlės, 400 g;
svogūnas, 1 vnt;
česnakai, žalumynai, druska, pipirai;
grietinės, 2 šaukštai;
sviestas, 30 g;
cukraus žiupsnelį.
Virimo procesas

Kepenėles nuplauname ir išvalome nuo perteklinių dalių.

Kepenėles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3–5 min.

Keptuvėje sumaišykite nedidelį kiekį augalinio aliejaus su sviestu ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną su žiupsneliu druskos ir cukraus – taip svogūnas išgauna ryškų skonį ir aromatą.

Į keptuvę sudėkite kepenėles, išmaišykite ir kepkite 5 minutes ant stiprios ugnies.

Druska ir pipirai, pagal skonį įberkite įvairių prieskonių, pagal skonį grietinės ir garstyčių, susmulkintą česnaką ir žoleles.

Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 2 minutes.

Šias kremines kepenėles tiekiu su bulvių koše, virtais ryžiais ar makaronais. Pasirodo labai skanu ir patenkinama.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Smėlio krepšeliai su uogiene ir baltyminiu kremu. Tas pats receptas iš SSRS. Visos paslaptys ir žingsnis po žingsnio receptas.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.