Šis receptas yra bene skaniausias būdas paruošti jautienos kepenėles. Prie jų tinka bet koks garnyras, o jų skonis toks švelnus, kad net nenorėsi patikėti.
Kepenys yra turtingas vitamino A šaltinis, o tai yra pakankamai gera priežastis įtraukti jį į savo mitybą. Tačiau kai kurie žmonės nemėgsta šios rūšies subproduktų dėl specifinio skonio ir kvapo. Tačiau kefyro marinatas juos beveik neatpažįstamai sutraukia . Dėl šios priežasties net tie, kurie paprastai nelabai mėgsta kepenis, ras jas savo malonėje. Nebijokite įpilti pakankamai kefyro. Kuo jo daugiau, tuo švelnesnis bus kepenėlių skonis.
Keptoms jautienos kepenims ant kefyro jums reikės:
- Jautienos kepenėlės – 800 g
- kefyras – 300 ml
- svogūnas – 1 vnt
- saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
Kepenėles užpilkite kefyru
Kepenėles gerai išvalykite, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite juos į dubenį ir uždenkite kefyru. Viską išmaišome ir kepenėles dedame į šaldytuvą marinuotis bent 2 valandoms . Uždenkite dubenį maistinės plėvelės gabalėliu. Niekas netrukdo, jei kepenėles norite marinuoti per naktį.
Nuluptą svogūną perpjaukite pusiau ir kiekvieną pusę supjaustykite juostelėmis.. Kepimo indą ištrinkite saulėgrąžų aliejumi ir ant jo dugno paskleiskite svogūną, kurį pasūdykite ir pipiruokite. Išimkite kepenėles iš šaldytuvo ir rankomis išspauskite iš jų skysčio perteklių . Tada sudėkite juos į kepimo indą ant svogūnų sluoksnio ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę kepti 25 minutes.
Gležniausias jautienos kepenėles geriausia patiekti iš karto šviežias ir apibarstytas šviežiomis kapotomis žolelėmis. Kalbant apie garnyrą, ant kefyro keptos jautienos kepenėlės labai gerai dera su visų rūšių dribsniais, ryžiais, bulvėmis ir makaronais.