Kepenėlės nauju būdu! Pietūs visai šeimai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pabandykite virti kepenėles pagal neįprastą receptą. Šios kepenėlės apibarstytos daržovėmis ir svogūnais, pasirodo labai skanios ir su sultiniu. Patiekalas paruošiamas 20-30 minučių, o galutinis rezultatas – didžiulis katilas maisto visai šeimai.

Pagrindinė kepenų paslaptis – jų neperkaitinti, kad jos netaptų kietos.

Šio kepenėlių patiekalo akcentas bus taukai. Jį reikia nusipirkti turguje ir išvirti iš karto, recepte geriausia naudoti nešaldytus lašinius.

Patarimas: jei neperkate lašinių, tiks plonais griežinėliais supjaustyta šoninė.

Kepenys turi būti kepamos katile arba keptuvėje su labai aukštais kraštais ir storu dugnu.

Receptui jums reikės:

300 gramų taukų su plyšiu;
2 svogūnai;
900 gramų jautienos kepenų;
2 mažos paprikos (bulgarų paprika);
prieskoniai: pipirai, paprika, druska, lauro lapas, petražolės, krapai.

Ingredientų paruošimas kepimui

Pirmiausia taukus supjaustykite plonais griežinėliais. Didelį svogūną supjaustykite ketvirčiais, jei mažas, tada pusžiedžiais. Susmulkintą svogūną šiek tiek paspauskite, kad jis suskiltų į žiedus. Kepenėles supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite žalumynus, bet per daug nepjaustykite.

Taukų gabalėlius sudėkite į sausą keptuvę. Taukus apibarstykite svogūno kamuoliuku. Tada ateina lauro lapų (3 vnt.), druskos ir pipirų eilė. Pabarstykite paprika. Ant viršaus uždėkite kepenėles. Druskos, pipirų ir pabarstykite paprika. Paprikos turėtų būti viršutinis šio pompastiško patiekalo sluoksnis.

Padėkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Po 10 minučių šiek tiek sumažinkite. Uždarykite dangtį ir leiskite virti. Taukai neleis indui pridegti.

Čia eina daug žalumynų, galima paimti pusę ryšulio krapų ir kiek krapų, taip pat žalių svogūnų, na arba žalumynų, kurie jums labiausiai patinka.

Kepenėles kepkite 25 minutes. Jei patiekalą planuojama valgyti iš karto, tuomet žalumynus galima pilti tiesiai į keptuvę. Kepenėles galite patiekti katile.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.