Blyneliai iš kefyro tešlos išeina tokie purūs ir purūs, kad labiau primena spurgas. Tiesiog pabandykite juos pagaminti ir receptą tikrai įrašysite į savo šeimos meniu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 300 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
cukraus, 1 -1,5 a.š.;
žiupsnelis druskos;
soda, 1 šaukštelis;
miltų, apie 1,5 stiklinės.
Virimo procesas
Visi tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros, o kefyrą patartina šiek tiek pašildyti, kad soda gerai įsijungtų, o tešla pakiltų ir iškeptų gerai ir tolygiai.
Į kefyrą supilti druską ir cukrų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
Dalimis suberkite išsijotus miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Jei neturite pakankamai miltų, įpilkite daugiau, kad tešla būtų tiršta.
Dabar įpilkite soda ir labai gerai išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sumažinkite ugnį ir įdėkite šaukštą tešlos. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tiekiu šiuos blynus – spurgas su virintu kondensuotu pienu, uogiene, medumi ar grietine. Kaip matote, jie paruošiami paprastai ir greitai, todėl dažnai galite juos pasigaminti pusryčiams. Tiršta tešla netgi leidžia pagaminti blynus su įdaru, kuris per daug neišteps. Paprasčiausias variantas – šokolado gabalėlis, ant kurio užpilame nedidelį kiekį tešlos.