Kefyrine tešla iškepti obuoliai patiks visiems, nepriklausomai nuo amžiaus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Artėja obuolių sezonas. Geros šeimininkės jau sugalvoja, kaip efektyviai elgtis su obuoliais. Pasistenkite ne tik laikyti obuolius, bet ir iš jų pagaminti skanius blynus. 

Ar jūsų mėgstamiausi receptai su obuoliais yra, pavyzdžiui, tradicinis štrudelis, bandelės, ryžių košė ir kiti? O ar jau bandėte kefyro paplotėlius su obuoliais? Tai skanus receptas , kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiems . Tai visai nesunku, su tuo susidoros net pradedantieji ir patiks visiems. Galite pasiimti juos su savimi į atostogų kelionę arba pavaišinti jais lankytoją. 

Paruošimui reikalingi ingredientai

  • 3 gabaliukai saldžių obuolių
  • 3 M dydžio kiaušiniai
  • 6 šaukštai paprastų miltų
  • 50 g cukraus
  • 50 ml kefyro
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo sodos
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus

Skanių obuolių blynų gaminimo procesas

Pirmiausia paruošiame obuolius. Nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Jei turite specialų šerdies išpjovą, naudokite ją taip, kad obuolys liktų sveikas ir jį būtų galima supjaustyti žiedais. Jei jo neturite, tiesiog supjaustykite obuolį plonais griežinėliais . Kitu atveju obuolį galite sutarkuoti stambia tarka, blynai bus kiek kitokie, bet tokie pat skanūs ir skanūs. 

Tada paimkite gilų dubenį ir jame išplakite kiaušinius, vanilinį ir įprastą cukrų ir plakite šluotele arba dar geriau – rankiniu plakikliu. Tryniai turi būti šviesesni. Išplakę, dalimis supilkite kefyrą, sodą, ištirpintą sviestą, miltus ir išmaišykite arba išmaišykite. Turite gauti vientisą tešlą be gabalėlių . Tada paimkite obuolių gabalėlius ir pamerkite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kiekvieną gabalėlį apkepkite iki auksinės spalvos. Patiekite šiltą arba šaltą, pabarstę cukraus pudra arba saldžia varške. 

Ar žinojote, kodėl verta pasilepinti obuoliais?

Jei jūsų sode auga obelis, kurioje auga tinkamos saugoti obelys, nedvejokite nė minutės ir pasidėkite obuolius. Juose labai daug vitaminų ir mineralų . Tikrai verta paminėti didelį vitamino C , bet taip pat A, B1, B2, B6, E, K, B12 ir folio rūgšties kiekį. Tai tikrai puikus vitaminų lobis, be jokios abejonės. 

Mineralai yra kalis, fosforas, kalcis, geležis, magnis, cinkas, varis, fluoras, jodas ir selenas. Nors atrodo kaip nepastebimas ir tikrai paprastas vaisius, patikėkite, mineralai, vitaminai ir kiti junginiai gali palaikyti gerą organizmo būklę .

Pavyzdžiui, jie gali užkirsti kelią diabetui, detoksikuoti organizmą, apsaugoti žarnyną nuo baisaus vėžio, palaikyti kolageno gamybą organizme, apsaugoti kraujagysles ir dar daugiau. Paprasčiau tariant, turėtume mėgautis obuoliais bet kokiu būdu ir bet kada.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.