Labai purios, orios spurgos, spurgos, baursakės… kiekvienas jas vadina skirtingai. Be mielių tešla paruošiama per 5 minutes. Rezultatas – labai minkštos, erdvios ir aromatingos spurgos. Neįsigerkite daug aliejų. Rekomenduoju.
Ingredientai:
- Kefyras 2,5% – 500 ml.
- Druska – 1 šaukštelis.
- Cukrus – 2 šaukštai.
- Soda – 1 šaukštelis. be skaidrės
- Sviestas – 60 g.
- Miltai – 600-650 g.
- Augalinis aliejus 2 v.š. tešloje + kepimui
Paruošimas:

Į kefyrą dedu druską, cukrų, sodą ir išplaku. Sudedu lydytą sviestą ir toliau plaku. Pamažu pradedu dėti išsijotus miltus.

Minkiau minkštą, lipnią tešlą. Į jį įdedu 2 v.š. aliejus, gerai apkepkite.

Indą su tešla uždengiu plėvele ir palieku šiltoje vietoje 40 min. Tešla turi pakilti dvigubai daugiau.

Perdedu ant miltais pabarstyto silikoninio kilimėlio ir iškočioju į 1 cm storio sluoksnį.

Stikline ar formele iškirpau nedidelius apskritimus.


Juos apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus, perdedu ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.

Aš patiekiu prie stalo. Šios spurgos gerai išlaiko formą ir nė kiek nenukrenta, kaip dažniausiai nutinka. Taigi išsaugokite šį nuostabų receptą.

