Paprastas receptas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės, tereikia sumaišyti kefyrą su bet kokia uogiene ir miltais ir gaunamas kvapnus ir sotus pyragas prie arbatos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
kefyras ir uogienė po 1 stiklinę;
kiaušiniai, 2 vnt;
soda, 1 šaukštelis;
cukrus, 50 g;
augalinis aliejus, 60 ml;
miltų, 300 g.
Virimo procesas
Paimkite bet kokią uogienę pagal savo skonį, jei norite saldaus ir rūgštaus balanso, galite pabandyti su abrikosais, serbentais, slyvomis ir vyšniomis.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda, išmaišykite.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite šluotele, kol pastarasis ištirps.
Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite masę.
Supilkite uogienę ir išmaišykite.
Sausą dalį sumaišykite su skystu pagrindu ir išmaišykite į vienalytę be gabalėlių tešlą.
Kepimo skardą ar formą uždenkite pergamentu, sutepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą ir išlyginkite.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių, tačiau patikrinkite orkaitę.
Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata.
Sodrus, drėgnas, aromatingas su mėgstamos uogienės skoniu, tinkamas arbatai.
Jei pageidaujate, vietoje miltelių galite berti tirpintą šokoladą arba pasigaminti greitą kremą iš sodrios grietinės ir miltelių.