Bulvių pyragai laikomi vienais populiariausių pyragų. Šis įdaras paruošiamas labai paprastai ir yra labai nebrangus. Bulvių pyragus sunku sugadinti, nes kiekvienas šio kepinio receptas yra kuo aiškesnis net pradedantiesiems.
Galima gaminti ir purius pyragus, ir kepinius su plona tešla ir daug įdaro viduje. Remiantis statistika, dauguma žmonių renkasi antros rūšies pyragus. Taip yra dėl meilės sultingam bulvių įdarui.
Jei mėgstate bulvių pyragus, bet nenorite jų virti ilgai, vadovaudamiesi visais tradiciniais algoritmais, turėtumėte sužinoti greitą bulvių pyrago gaminimo receptą.
Bulvių pyrago tešlos ingredientai:
Kefyras – 350 ml;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 20 ml;
Miltai – 550 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
Bulvės – 500 g;
Druska – ½ šaukštelio;
Svogūnai – 1 vnt.;
Krapai – krūva.
Bulvių pyragų ruošimas:
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės. Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, išmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Miltus ir kepimo miltelius suberti į kefyrą, užminkyti elastingą ir minkštą tešlą. Palikite bandelę 15 minučių po celofanu ir rankšluosčiu šiltoje vietoje.
Bulves sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su druska. Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Į bulves suberkite svogūną ir susmulkinkite krapus.
Padalinkite tešlą į du vienodus kolobokus. Iškočiokite vieną iš kolobokų į ploną stačiakampį sluoksnį. Vizualiai padalinkite sluoksnį į 10×10 cm kvadratus.
Į kiekvieną kvadratą dėkite įdarą. Antrąjį tešlos rutulį iškočiokite tokio pat dydžio kaip ir pirmasis. Uždenkite įdarą antruoju sluoksniu.
Tarpus tarp įdaro užsandarinkite pirštais.
Forma išpjaukite nedidelius pyragėlius, stengdamiesi neliesti viduryje esančio įdaro.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Taip galite pagaminti daug skanių bulvių pyragų. Jei norite, į įdarą taip pat galite pridėti žaliųjų svogūnų, kalendros ir petražolių.