Kepimas gastronominėje kultūroje užima atskirą hierarchiją. XXI amžiuje žmonija žino daugybę tešlos ir įdaro paruošimo būdų. Kepimas reiškia įvairias bandeles, pyragus, blynus, blynus, sausainius ir sausainius.
Kiekviena šalis turi savo tradicijas, susijusias su vienokio ar kitokio tešlos gaminio ruošimu. Pavyzdžiui, Kalėdų Seneliui ruošiami specialūs sausainiai, gaminami velykiniai pyragaičiai.
Tačiau, be tradicinio šventinio kepimo, yra ir pagrindinių receptų.
Mes jums pasakysime, kaip greitai ir lengvai paruošite pyragus su sūriu ir dešra.
Pyrago tešlos ingredientai:
kefyras – 300 ml;
miltai – 480 g;
soda – ½ šaukštelio;
augalinis aliejus – 20 g;
druska – ½ šaukštelio;
kiaušinis – vnt.;
cukrus – šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
sūris – 200 g;
žalieji svogūnai – krūva;
virta dešra – 100 g.
Pyragų su sūriu ir dešra ruošimas:
Sodą ištirpinkite kefyre, mišinį uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių. Tada į kefyrą supilkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, maišykite ingredientus, kol ištirps smėlio grūdeliai.
Miltus persijokite į kefyrą, užminkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų. Tęskite minkymą, kol tešla taps elastinga.
Palikite bandelę po maistine plėvele 10 minučių. Šiuo metu sūrį ir dešrą reikia smulkiai sutarkuoti ir sujungti į vieną indą. Įdarui skirtus žaliuosius svogūnus susmulkinkite ir suberkite į mišinį.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite dideliais plonais sluoksniais. Ant vieno iš sluoksnių dėkite įdarą nedidelėmis krūvelėmis. Įdaro kraštus aptepkite vandeniu.
Uždenkite įdarą antruoju sluoksniu ir ant didelio sluoksnio rankomis pažymėkite mažų pyragėlių ribas. Naudodami specialią formą ar stiklą, turite padalinti sluoksnį į mažus apvalius pyragus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį pyragėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite tešlą iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – labai purūs ir minkšti pyragėliai su kramtomojo sūrio įdaru.
Šiuos pyragus galima gaminti ir su kiaušinių ir svogūnų, kopūstų ar maltos mėsos įdaru.