Šis kebabas gaunasi itin skanus ir aromatingas, gaminamas paprastai ir greitai.
Gaminti reikės šių ingredientų:
–
Vištienos šlaunelių, 5 kg;
– kiaulienos taukų 170 g 1 kg mėsos;
– druskos, pipirų pagal skonį;
– pipirų 50 g 1 kg maltos
mėsos
; – svogūno, 3 vnt;
– žolelių
; – lydyto sūrio, 5 vnt.
Kepimo procesas
Mėsą ir lašinius supjaustykite gabaliukais ir atskirai iš jų išvirkite faršą.
Sumaišykite faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, sudėkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką, svogūną, žoleles, stambia tarka sutarkuotą sūrį. Labai gerai išmaišykite faršą, kol jis taps visiškai vientisas. Šiek tiek paplakite ir perkelkite į keraminę arba nerūdijančio plieno formą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.
Paimkite iešmelius ir ant kiekvieno suformuokite kebabus. Formuodami sudrėkinkite rankas vandeniu.
Patarimas: iešmeliai turi būti šalti, kad mėsa gerai priliptų ir kepant nenukristų. Nedarykite plonų kebabų.
Karštis turi būti didelis, kad kebabas gerai ir greitai apkeptų
. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, retkarčiais apversdami iešmelius
. Patiekite su žalumynais ir šviežių daržovių salotomis.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
