Šios salotos skoniu primena klasikinį „hodgepodge“ skonį, tačiau dėl pomidorų konservavimas turi savo nenusakomą natą, kuri patiekalui suteikia originalumo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
kopūstai, 800 g;
saldžiosios paprikos ir pomidorai po 500 g;
svogūnai ir morkos po 300 g;
cukraus, 5 šaukštai;
druskos, 1,5 a.š.;
augalinis aliejus, 100 ml;
actas 9%, 50 ml.
Virimo procesas
Šį preparatą gaminu porcijomis, kad iš karto galėčiau atidaryti stiklainį ir valgyti. Iš tokio kiekio produktų išeina 5 stiklainiai po 500 g.
Kopūstą susmulkinkite, saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Pomidorus supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite kopūstus, pomidorus, paprikas, svogūnus ir morkas, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto ir augalinio aliejaus. Išmaišykite ir palikite 2 valandoms, retkarčiais pamaišydami.
Sudėti į švarius stiklainius, šiek tiek suspausti ir iki viršaus užpilti nuo daržovių atsiskyrusiu skysčiu.
Uždenkite dangteliais ir sudėkite stiklainius ant rankšluosčio į puodą, užpilkite karštu vandeniu iki stiklainių pakabų.
Sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užvirs 35 minutes. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite atvėsti.
Konservavimas keletą metų laikomas bet kurioje tamsioje ir vėsioje vietoje.
Labai skanios salotos, kurias galite patiekti pietums ir vakarienei, dėti į barščius ir troškintas daržoves.