Cukinijų paplotėliai su traškia džiūvėsėlių plutele – tai puikus užkandis, kurį galite patiekti su pikantiškais padažais.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 2 vnt.;
– kiaušinių, 2 vnt
.;
– sūrio „Suluguni” arba pagal skonį, 150 g;
– miltų, 2 šaukštai
; – džiūvėsėlių, 4 šaukštai
; – druskos, pipirų, žolelių.
Padažui paruošti reikia:
–
riebios grietinės, 150 g;
– garstyčių, 1 šaukštelis
; – žolelių
; – česnako, 3 skiltelės
; – medaus, 1 šaukštelis
; – druskos, pipirų;
– citrinos sulčių
, 1
,5 šaukšto
.
Gaminimo procesas
Cukiniją supjaustykite batonais
, sūrį
sutarkuokite
smulkia tarka, susmulkinkite žoleles ir sumaišykite. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite
. šakute išplakite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų.
Cukinijų batonėlius pamerkite į miltus, tada į kiaušinį, paskui į sūrio plakinį ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite apie 25 min.
Česnaką pertrinkite per presą, sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, medumi, grietine. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite smulkintų žolelių. Viską suplakite panardinamuoju trintuvu ir supilkite padažą į lėkštę
. Patiekite cukinijas su padažu ir įvairiais garnyrais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
