Karšti sumuštiniai „Delight”. Jie tokie skanūs, kad gaminu 3 kartus per savaitę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sumuštiniai nuo seno buvo laikomi elitiniu patiekalu. Faktas yra tas, kad paprasti darbininkai ir valstiečiai nesuprato sumuštinių sąvokos. Iš pradžių sumuštiniai buvo vadinami duona ir sviestu. Tradiciškai šis patiekalas buvo patiekiamas kaip aperityvas pusryčiams. Daugeliui dvarininkų ir didikų gydytojai skyrė duonos su sviestu, kad pagerintų virškinimą.

Tačiau dirbančio žmogaus negalima pamaitinti duona ir sviestu. Pusryčiai buvo per menki.

XX amžiuje žmonės pergalvojo tradicinius sumuštinius. Po daugybės revoliucijų ir pasitraukimo iš buržuazijos valdžios darbininkai pradėjo ruošti sumuštinius su dešra, mėsa, sūriu ir kitais produktais.

Pakalbėkime apie karštus sumuštinius.

Ingredientai karštiems sumuštiniams:

malta jautiena – 500 g;
sūris – 150 g;
kepalas – 1/4 vnt.;
svogūnas – vnt.;
marinuoti agurkai – 3 vnt.;
pomidorų padažas – 3 šaukštai. l.;
paprika – šaukštelis;
adžika – 1/2 šaukštelio;
sojos padažas – 1/2 a.š. l.;
Dižono garstyčios;
česnako skiltelė;
druska – ½ šaukštelio.
Karštų sumuštinių ruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Smulkiai supjaustykite raugintus agurkus.

Į svogūną suberkite maltą mėsą, supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite. Kai faršas apskrus, keptuvės viduryje padarykite duobutę. Į duobutę sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite.

Faršą apibarstykite adžika ir paprika ir išmaišykite. Į maltą mėsą supilkite sojų padažą ir susmulkintą česnaką. Nepamirškite įdaro pasūdyti ir sultingumui įpilti 4 šaukštus vandens.

Maltą mėsą troškinkite keptuvėje ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Šiuo metu duonos riekeles lengvai apkepkite iš abiejų pusių, kiekvieną gabalėlį aptepkite plonu Dižono garstyčių sluoksniu.

Ant duonos dėkite raugintus agurkus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite juo sluoksnį agurkų.

Ant sūrio sluoksnio dėkite maltos mėsos įdarą.

Sumuštinius dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Sumuštinių viršūnes vėl apibarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę porai minučių 150 laipsnių temperatūroje.

Taip pat skaitykite:  Tėvas išmokė marinuoti agurkus žiemai. Statinės agurkai: šaltas būdas be verdančio vandens ir acto

Šie sumuštiniai yra puikus vakaro užkandis. Jie turėtų būti patiekiami su arbata kaip atskiras patiekalas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.