Kefyro tešla padeda labai greitai ir lengvai pagaminti mėgstamus pyragėlius, nereikia ilgai minkyti tešlos ir laukti, kol ji bus paruošta. Įdarą gaminkite pagal savo skonį, mano – troškinti kopūstai.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kopūstas, pusė kopūsto galvos;
- po 1 svogūną ir morką;
- kefyras, 250 ml;
- miltai, 400 g;
- druskos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- soda, 0,5 šaukštelio;
- grietinės, 2 šaukštai;
- kiaušinio trynys, 1 vnt.;
- aliejaus, 1 a.š.
Virimo procesas
Į kambario ar šiltos temperatūros kefyrą įberkite druskos ir cukraus, sodos, išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti.
Supilkite aliejų ir supilkite grietinę, išmaišykite.
Dalimis suberkite miltus ir gerai išminkykite tešlą. Jei miltų neužtenka, o masė lipni ir neišlaiko formos, įberkite dar šiek tiek miltų, bet nepersistenkite, kad tešla netaptų kieta. Tokiu atveju pyragai nepasirodys sodrūs ir minkšti. Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Kopūstą susmulkinkite, svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Svogūnus ir morkas troškiname iki pusės iškepimo, tada dedame kopūstus ir troškiname daržoves, kol iškeps, druskos, pipirų, dedame žalumynus pagal skonį. Mes vėsiname.
Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą ir padalinkite ją į porcijomis suskirstytus kukulius.
Juos iškočiojame ir formuojame paplotėlius su kopūstu.
Kepkite keptuvėje aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Pietums, vakarienei ir užkandžiui patiekiu minkštus, sodrius, apetitą žadinančius pyragėlius su grietine.