Karšti ir sotūs pusryčiai: užteks net iki vakarienės. Pyragai su malta mėsa ir bulvėmis: lengvai ir greitai paruošiami

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai su malta mėsa ir bulvėmis pasirodo erdvūs ir minkšti, purūs ir labai sotūs. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, ypač jei turite iš anksto paruoštą bulvių košę.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

šiltas vanduo, 300 ml;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, 1 šaukštelis;
miltų, apie 450 g;
sausos mielės, 1 šaukštelis;
bulvių košė su sviestu, 500 g;
žalias;
maltos mėsos, 230 g;
svogūnas, 1 vnt;
prieskoniai, druska, pipirai;
pomidoras, 1 vnt.
Virimo procesas

Maltą mėsą pagardinkite tarkuotu svogūnu, smulkiai pjaustytomis žolelėmis, druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.

Bulvių košę gaminame su sviestu ir pienu arba grietine, galima dėti prieskoninių žolelių.

Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles.

Įberkite druskos ir dalimis pradėkite dėti išsijotus miltus, minkykite minkštą tešlą.

Uždenkite tešlą ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.

Pyragėlius formuojame, iš pradžių dedame šiek tiek faršo, ant viršaus bulvių košės rutuliuką, užspaudžiame kraštus ir šiek tiek iškočiojame į plokščią pyragą, kad pyragas išeitų apvalus.

Padėkite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, patikrinkite orkaitę, kad pyragėliai gerai pakiltų ir paruduotų.

Pyragėliai gaunasi minkšti ir purūs, su skaniu ir sotu įdaru. Galite juos gaminti su bulvėmis ir grybais, keptais su svogūnais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.