Karališkieji pirštai. Pastaruoju metu gaminu tik taip: neįprastas karštas patiekalas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tikriausiai daugelis pastebi, kad tinginiai pyragėliai labai panašūs į blynus su įdaru. Dėl tešlos ir greitai susmulkinto įdaro jie greitai iškepa.

Lazy pyragai yra geras būdas numalšinti alkį. Tačiau dažnai gaminant šį patiekalą gali būti nuobodu. Todėl verta išbandyti tinginių pyragėlių variacijas. Yra daug įdomių receptų, kurių gaminimo algoritmas yra panašus į pyragus ir blynus. Norime papasakoti apie vieną iš šių receptų – caro pirštus.

Ingredientai caro pirštelių pyragams:

morkos – vnt.;
miltai – 120 g;
bulvės – vnt.;
pienas – 100 ml;
ryžiai – 100 g;
druska – ½ šaukštelio;
svogūnai – vnt.;
grietinė – 2 šaukštai. l.;
malta mėsa – 400 g;
kiaušiniai – 3 vnt .;
česnakai – 2 vnt .;
malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
žalumynai – krūva.
Caro pirštų pyragų ruošimas:

Virkite ryžius, kol iškeps. Šiuo metu nuluptas morkas, bulves ir svogūnus reikia susmulkinti didelėmis trintuvėmis. Smulkia tarka suberkite česnako skilteles į daržovių mišinį.

Į daržovių mišinį suberkite virtus ryžius, kiaušinį, susmulkintas žoleles, maltus juoduosius pipirus ir maltą mėsą. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės ir suformuokite 10 kotletų.

Atskirame dubenyje sukurkite tešlą arba tešlą. Sumaišykite grietinę su kiaušiniais ir druska, supilkite pieną. Į šį mišinį išsijokite miltus.

Kotletus pirmiausia reikia merkti į dubenį su miltais, o tada į tešlą.

Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi dėkite kažką panašaus į pyragėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kai tik pyragaičiai baigs kepti iš visų pusių, perkelkite juos į garų puodą. Taip pyragėlius troškinkite pusvalandį po dangčiu.

Caro piršteliai panašūs į kotletus, bet tuo pačiu juose plonas tešlos sluoksnis. Patiekalas labai sotus, tinka žmonėms, kurie nemėgsta daug tešlos savo kepiniuose.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.