Šis pyragas kepamas be miltų, o jo pluta gaminama iš bezė ir riešutų. Dėl sėkmingo pyragaičių ir šokoladinio kremo derinio desertas tampa karališkas.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
baltymų, 10 vnt.;
– graikinių riešutų, 400 g;
– krakmolo, 2 valgomųjų šaukštų
; – cukraus pudros, 240 g.
Kremui paruošti paimkite:
–
Pienas, 100 ml;
– milteliai, 160 g.
Paruošimo procesas
Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių
. Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir susmulkinkite juos gabaliukais.
Baltymus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir plakite iki purumo, tada suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps labai tiršta ir standi.
Švelniai mentele sumaišykite masę su riešutais
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu
ir
paskleiskite
masę.
Taip pat galite kepti formelėse, padaliję tešlą į kelias dalis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite 45 min.
Nuo karšto pyrago nuimkite popierių
.
Atvėsinkite ir supjaustykite į 3 dalis.
Kremui išplakite trynius su milteliniu cukrumi, tada supilkite pieną ir išmaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės
. Sviestą suminkštinkite ir išsukite iki purumo
. Sujungkite sviestą ir kremą, išmaišykite, suberkite kakavą ir išsukite.
Patarimas: tešlą į kepimo formą dėkite labai atsargiai, kad nepažeistumėte jos oro.
Suformuokite pyragą, aptepkite plutą kremu, patiekite, papuoškite pagal skonį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
