Karališkasis tortas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis pyragas kepamas be miltų, o jo pluta gaminama iš bezė ir riešutų. Dėl sėkmingo pyragaičių ir šokoladinio kremo derinio desertas tampa karališkas.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

baltymų, 10 vnt.;

– graikinių riešutų, 400 g;

– krakmolo, 2 valgomųjų šaukštų

; – cukraus pudros, 240 g.

Kremui paruošti paimkite:

Pienas, 100 ml;

– milteliai, 160 g.

Paruošimo procesas

Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių

. Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir susmulkinkite juos gabaliukais.

Baltymus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir plakite iki purumo, tada suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps labai tiršta ir standi.

Švelniai mentele sumaišykite masę su riešutais

.

Kepimo skardą išklokite pergamentu

ir

paskleiskite

masę.

Taip pat galite kepti formelėse, padaliję tešlą į kelias dalis.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite 45 min.

Nuo karšto pyrago nuimkite popierių

.

Atvėsinkite ir supjaustykite į 3 dalis.

Kremui išplakite trynius su milteliniu cukrumi, tada supilkite pieną ir išmaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės

. Sviestą suminkštinkite ir išsukite iki purumo

. Sujungkite sviestą ir kremą, išmaišykite, suberkite kakavą ir išsukite.

Patarimas: tešlą į kepimo formą dėkite labai atsargiai, kad nepažeistumėte jos oro.

Suformuokite pyragą, aptepkite plutą kremu, patiekite, papuoškite pagal skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *