Karališkas užkandis iš paprastų ingredientų. Svečiai džiaugiasi: visi prašė recepto

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaskart artėjant didelėms šventėms namų šeimininkes kankina ta pati dilema – ką gaminti stalui?

Faktas yra tai, kad daugelis klasikinių salotų šiais laikais prarado savo populiarumą ir aktualumą. Atitinkamai, kai atostogoms gaminame daug Olivier, didelė tikimybė, kad salotos nebus suvalgytos. Ką tada daryti su šia krūva maisto, išleisto patiekalui? Teisingai, perdirbkite.

Šventės šiuo atžvilgiu gali būti šiek tiek ekonomiškesnės, jei paruošite ką nors naujo ir originalaus. Pavyzdžiui, turėtumėte atkreipti dėmesį į užkandžius. Jie būna lengvesni ir greičiau suvalgomi, o tai labai svarbu šventinei vaišei.

Ingredientai šventiniam užkandžiui:

kepenys – 600 g;
druska – žiupsnelis;
miltai – 100 g;
grietinės – šaukštai. l.;
vištienos kiaušiniai – 9 vnt .;
majonezas – str. l.;
pienas – 100 g;
lydytas sūris – 2 pakuotės;
augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
Šventinio užkandžio ruošimas:

Pirmiausia reikia kietai išvirti 5 kiaušinius ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Kepenys atsikrato pertekliaus, tai yra atliekų, ir maišytuvu susmulkinamos į tyrę.

Į atskirą indą įmuškite 4 kiaušinius, įberkite druskos ir plakite iki vientisos masės. Į kiaušinių mišinį įpilkite pieno ir kepenų tyrės ir išmaišykite. Į mišinį išsijokite miltus, supilkite augalinius riebalus ir sumaišykite ingredientus.

Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ir iš paruoštos tešlos kepkite blynus.

Kai visi blynai bus paruošti, atsargiai nupjaukite jų kraštus, kad papuoštumėte užkandį.

Virtus kiaušinius ir lydytą sūrį sutrinkite ant vidutinių trintuvės dantų ir sumaišykite su kepenėlių blynų krašteliais. Į įdarą įpilkite grietinės ir majonezo ir gerai išmaišykite.

Į kiekvieną blyną dėkite po šaukštą įdaro ir susukite į vamzdelį.

Taip sukuriamas originalus ir maistingas užkandis.

Geriau ruošti daugiau, nes tokie blynai greitai baigiasi per šventę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.