Bulvių tešlos mėgėjams siūlau paragauti gerai žinomo Ukrainos virtuvės patiekalo – kukulių su vištiena. Toks sotus ir skanus patiekalas patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Mūsų šeimoje tai visada vyksta su kaupu.
Per visą koldūnų istoriją buvo daugybė receptų ir jų patiekimo būdų. Anksčiau jie buvo ruošiami be įdaro ir patiekiami kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Šiandien koldūnai dažniausiai ruošiami su mėsa, žuvimi ar grybais. Man labiau patinka įdaras su vištienos faršu. Kvapi ir sodri tešla puikiai subalansuoja švelnios mėsos skonį. Bulvių kukuliai su vištiena puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei ar šventinei šventei. Pradėkime gaminti, kad ir jūs galėtumėte mėgautis dievišku tikrų ukrainietiškų koldūnų skoniu.
Reikalingi produktai:
- Kvietiniai miltai – 350 g
- Bulvės – 400 g
- Manų kruopos – 2 šaukštai. l.
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Vištienos filė – 250 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Vanduo – 30 ml
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Druska pagal skonį
Kaip virti koldūnus su vištiena
Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nupilkite vandenį, sutrinkite bulves ir atvėsinkite.
Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas ir kiaušinį, išmaišykite, tada palaipsniui suberkite miltus.
Minkykite minkštą tešlą. Jis turėtų šiek tiek prilipti prie jūsų rankų. Leiskite tešlai pailsėti 30 minučių.
Vištienos filė ir svogūną sumalkite trintuvu arba mėsmale. Įpilkite druskos ir pipirų pagal skonį ir šalto vandens, tada gerai išmaišykite.
Darbinį paviršių ir rankas pabarstykite miltais. Tešlą padalinkite į 15 dalių ir iš kiekvienos suformuokite paplotėlius.
Į kiekvieno pyrago centrą įdėkite po šaukštą maltos mėsos. Pakelkite kraštus maišelio pavidalu, tada rankomis susukite kukulius.
Suberkite kukulius į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie išplauks į paviršių, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
Virtinius patiekite su vištiena karštus ir būtinai su grietine bei šviežiais žalumynais ar keptais svogūnais. Gero apetito!