Kaip vaikystėje. Bulvių pyragaičiai keptuvėje: labai skanūs ir paprasti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų mentalitete didelę reikšmę turi pagarba duonai. Tai pagrindinis produktas, kuris nuolat guli ant žmonių stalų, nepaisant jų statuso ir kapitalo. Tačiau kalbėdami apie pagarbą duonai, kartais pamirštame, kad pagal panašius principus ir taisykles ruošiami ir papločiai bei pita.

Rytų gyventojams paplotėlis laikomas tikru duonos gaminiu, kaip ir pas mus ilgas kepalas ar rugių kepalas. Todėl su papločiais turėtumėte elgtis pagarbiai. Pavyzdžiui, nereikėtų paplotėlio pjaustyti peiliu. Tradiciškai tokio tipo kepiniai laužomi rankomis. Taip pat nedėkite pyragų šviesesne dalimi žemyn. Tai laikoma nepagarba šiam produktui.

Dabar jūs žinote šiek tiek daugiau apie tai, kaip elgtis su tortilijomis. Papildomai papasakosime, kaip paruošti tokio tipo kepinius.

Ingredientai bulviniams blynams:

bulvės – 500 g;
dešrelės – 2 vnt.;
sviestas – 30 g;
druska – žiupsnelis;
vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
miltai – 150 g.
Bulvių pyrago paruošimas:

Bulves reikia nulupti ir virti, kol suminkštės. Virtas bulves reikia sutrinti iki tyrės.

Į gautą tyrę įmuškite sviestą ir porą kiaušinių, pasūdykite ir visus produktus gerai išmaišykite. Miltus palaipsniui integruojame į bulvių masę ir užminkome kažkokią tešlą.

Dešreles sutrinkite vidutiniais trintuvės dantukais, supilkite į bulvių tešlą ir gerai išmaišykite. Iš paruoštos tešlos formuojame nedidelius 5-7 mm storio paplotėlius.

Į keptuvės dugną supilkite augalinį aliejų. Kai riebalai įkais, sudėkite pyragus. Ant vidutinės ugnies apkepkite papločius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Be dešrų, šiame recepte galite naudoti sūrį ir žoleles.

Rezultatas – sotūs paplotėliai, tinkantys tiek individualiam naudojimui, tiek prie bet kokio patiekalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.