Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite kepti šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– mėsa, 1 kg;
– pomidorai, 2 vnt;
– svogūnas, 2 vnt;
– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g;
– citrinos sultys, 1 šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Paimkite kiaulienos arba vištienos krūtinėlę ir supjaustykite porcijomis.
Ant kiekvieno mėsos gabalo iš abiejų pusių aštriu peiliu įpjauname įpjovas tinklelio pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai įsimarinuoti ir tada iškepti.
Pasūdykite ir pipiruokite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite trumpam.
Sumaišykite garstyčias su majonezu arba grietine ir aptepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. Leiskite pasimarinuoti.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, įberkite druskos, pipirų, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir išmaišykite.
Patarimas: svogūnus galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada panaudoti šiame patiekale.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.