Daugeliui šventinių salotų ruošimas asocijuojasi su pačia švente. Tiesą sakant, šis atostogų šurmulys visiškai pagrįstai sukuria būsimų pokyčių ir stebuklų pojūtį. Tai dažniau jaučiama per Naujuosius metus ir Kalėdas.
Kad salotos būtų skanesnės, reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių. Pavyzdžiui, visų ingredientų negalima pjaustyti skirtingai. Kubeliai ir gabaliukai, batonėliai turi būti vienodo dydžio. Taip salotose nebus skonio persvaros vieno produkto atžvilgiu.
Pabandykite virti daržoves pagal jų nurodymus. Priešingu atveju gausite per minkštas morkas ir bulves, o tai kenkia patiekalui.
Šventei kartu paruošime paprastas salotas.
Salotų ingredientai:
Bulvės – 3 vnt.;
majonezas;
virta – rūkyta vištiena – 400 g;
Vištienos kiaušiniai – 3 vnt.;
Putpelių kiaušiniai – 4 vnt.;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Druska – ½ šaukštelio;
Malti juodieji pipirai – 1 žiupsnelis;
Svogūnų žalumynai – 3 stiebai;
Korėjos morkos – 200 g;
Lydytas sūris – 180 g.
Salotų paruošimas:
Bulves išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis. Sutankiname bulves pirmu sluoksniu kepimo žiede.
Sutepkite bulvių sluoksnį majonezu. Nuimkite vištienos odą ir supjaustykite mažais kubeliais. Vištieną dėkite ant bulvių sluoksnio ir aptepkite majonezu.
Vištienos kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir padalinkite į trynius ir baltymus. Baltymus įtrinkite ant vištienos sluoksnio į salotas. Smulkiai sutarkuokite česnako skilteles ant baltyminio sluoksnio.
Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir padėkite ant baltymų sluoksnio. Baltymų sluoksnį iš anksto sutepkite majonezu ir sutankinkite.
Korėjietiškas morkas dėkite ant žalių svogūnų sluoksnio ir tolygiai paskirstykite.
Morkų sluoksnį patepkite majonezu ir patrinkite šaltu sūriu.
Erdvų sūrio sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu. Smulkiai supjaustykite trynius ant sūrio sluoksnio. Sutepkite trynio sluoksnį ir pabarstykite žaliais svogūnais.
Išvirusius putpelių kiaušinius padalinkite per pusę ir jais papuoškite salotas.
Šio patiekalo mirkyti nereikia, jis patiekiamas iš karto.