Kaip skanu ir nebrangu! Tokia dešra jus iš karto sužavės, net jei patieksite kiekvieną dieną.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dešra iš vandens, miltų ir spirgučių. Tai senas receptas, kurį žinojo mūsų močiutės.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– taukai, 300-400 g;

– svogūnas, 1 vnt;

– česnakai, 4 gvazdikėliai;

– druska, pipirai, itališkos žolelės;

– daržovių prieskoniai, 10 g;

– miltai, 400 g;

– vanduo, apie 300 ml;

– žarna, 3 m;

– daržovių aliejus.

Virimo procesas

Galite paimti kiaulienos apvalkalą, išimti iš maišelio, pripilti vandens ir trinti rankomis, kol jis taps minkštas. Į vieną galą supilkite vandenį ir viską nusausinkite.

Užpildykite švariu vandeniu ir palikite kurį laiką.

Paimkite lašinius – šviežius arba sūdytus, supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite keptuvėje, kol spirgučiai išdžius.

Patarimas : skanu, jei lašinius supjaustysite į mėsą.

Suberkite česnaką ir pakepinkite porą minučių, suberkite svogūnų kubelius ir kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos.

Įberkite druskos, pipirų ir visų prieskonių pagal skonį, išmaišykite ir pakepinkite porą minučių.

Pagrindui imame miltus ir sumaišome su vandeniu arba pienu – bet pienas išvemia žarnyną, tai imame vandenį arba sumaišome su vandeniu.

Tešla turi būti šiek tiek tirštesnė nei blynams.

Sumaišykite su kepimu ir palikite 5 minutes.

Žarnynus pradedame nuo įdaro, galus surišame, surišame į dešreles.

Dideliame puode užvirinkite vandenį, įmeskite į vandenį, o kai užvirs, išimkite.

Patarimas : galite virti, kol iškeps arba kepti keptuvėje.

Dėti ant kepimo skardos, persmeigti dantų krapštuku, patepti augaliniu aliejumi.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Kitą dieną galite pašildyti mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje, skani dešra ir šalta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.