Picą galima gaminti ir be tešlos, o cukinijų pica – puikus pasirinkimas. Šis patiekalas yra ne tik skanus ir aromatingas, bet ir labai sotus bei sveikas. Juk čia daug daržovių, o kepimo būdas – orkaitėje. Šį patiekalą galima pavadinti lengvu. Tinka kaip užkandis, pusryčiams ar pietums.
Kokių ingredientų reikia cukinijų picai?
Cukinijų picos ingredientų sąrašas nėra toks ilgas. Tai daugiausia daržovės ir prieskoniai. Jei pageidaujama, dedama dešros ir kitų jums patinkančių ingredientų.
Ką paruošti:
- kepimo miltelių apie 0,5 arbatinio šaukštelio;
- alyvuogės 20 vienetų;
- sviesto apie 1 valgomasis šaukštas;
- maži pomidorai, apie 4 vnt.;
- malti juodieji pipirai pagal jūsų skonį;
- bet kokios rūšies dešra pagal jūsų skonį 120 gramų;
- druskos pagal savo skonį;
- kietas sūris 100 gramų;
- manų kruopos 80 gramų;
- miltai apie 80 gramų;
- vištienos kiaušiniai 3-4 vnt.;
- 600 gramų sveriančios cukinijos.
Kaip iškepti skanią ir sočią cukinijų picą
Pagaminti picą lengva.
Maisto gaminimas:
- Pirmasis žingsnis yra kovoti su cukinijomis. Norėdami tai padaryti, jie nuplaunami po tekančiu vandeniu, o po to išdžiovinami popieriniais rankšluosčiais. Sutarkuokite daržovę ir didelę. Jei cukinijos jaunos, tuomet jas galima sutarkuoti kartu su žievele ir sėklomis. Priešingu atveju geriau viską išvalyti;
- pasūdykite daržovę, tada tiesiog padėkite į kitą vietą pusvalandžiui pastovėti;
- Praėjus nurodytam laikui, cukinijose susidarys sultys. Jis turi būti nusausintas;
- į tarkuotas cukinijas suberiame druską, kiaušinius, manų kruopas, maltus juoduosius pipirus, kepimo miltelius, tada viską gerai išmaišome;
- paimkite kepimo indą, patepkite sviestu, tada supilkite mišinį su cukinijomis ir kiaušiniais. Iš anksto supjaustytą dešrą dėkite tiesiai ant viršaus;
- Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite ant cukinijų mišinio. Tą patį padarykite su alyvuogėmis;
- sutarkuokite kietąjį sūrį ir dėkite ant būsimos picos;
- Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių Celsijaus, tada dėkite į ją masę su cukinijomis. Taip kepkite 20 minučių.
Kai ant picos susidaro plutelė, vadinasi, ji paruošta ir gali būti išimama iš orkaitės. Jei norite, ant viršaus galite pabarstyti iš anksto supjaustytų krapų ir petražolių. Pica pasirodo švelni, aromatinga, nepaprastai skani ir soti. Ir svarbiausia, kad tai nekenkia figūrai.