Kvapnūs, labai skanūs ir traškūs, pikantiški, greitai paruošiami, lengvai sūdyti agurkai puikiai tiks prie geriausių kebabų ir kitų patiekalų, kurie bus ant Jūsų šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai, 1 kg;
druskos, 1 šaukštelis;
bet kokie žalumynai pagal skonį;
mėtų;
krapų skėčiai;
aitriosios paprikos, pusės;
česnako, 4 gvazdikėlių.
Norėdami paruošti marinatą, jums reikės:
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, 1 šaukštelis;
kalendros, 1 šaukštelis;
citrinos sulčių ir sezamo aliejaus po 1 a.š.;
sojos padažo, 2 v.š.
Virimo procesas
Jei agurkai renkami iš sodo, mirkyti į švarų vandenį nereikia, o suglebusias daržoves geriau pamirkyti kelias valandas, kad marinate jie paskrustų.
Agurkus supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į maišelį.
Suberkite aitriosios paprikos gabalėlius ir česnako skilteles, smulkintus žoleles, krapus, skėčius ir mėtas.
Patarimas: česnaką galima suspausti per spaudą arba smulkiai supjaustyti.
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Sezamo aliejus pakeičiamas įprastu augaliniu aliejumi.
Padažą užpilkite ant maišelyje esančių agurkų, uždarykite ir kelis kartus pakratykite, kad visi ingredientai susimaišytų su padažu.
Maišelį dedame į šaldytuvą, kad agurkai atvėstų ir būtų galima patiekti.
Galite laikyti inde, uždengti dangteliu ir patiekti pagal poreikį.
Kad užkandis būtų dar kvapnesnis, pridėkite mėgstamų prieskonių ir žolelių.