Kaip kepti skanius kopūstus keptuvėje: garnyrui ar įdarui. Nereikia įpilti vandens

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstai laikomi svarbiu daugelio žmogui naudingų medžiagų šaltiniu. Pavyzdžiui, šiose daržovėse galima rasti vitaminų A, B1, P, K, B6 ir net U. Be to, kopūstuose yra daug vitamino C. Šie vitaminai išlieka jaunuose kopūstuose ir gana ilgai laikomuose kopūstuose. Net ir termiškai apdorojus, kopūstuose išlieka didžioji dalis vitaminų

. Be vitaminų, šiose daržovėse gausu mineralinių medžiagų. Kopūsto šakutėje yra sieros, kalcio, kalio, fosforo. Šį sąrašą verta papildyti žmogui naudingomis skaidulomis ir vandeniu.

Dėl šios priežasties kopūstus verta dažniau įtraukti į savo racioną. Papasakosime, kaip skaniai iškepti kopūstus.

Keptų kopūstų ingredientai:

  • kopūstai – 1,2 kg;
  • morkos – vnt;
  • svogūnas – vnt;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • pomidorų – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1/2 šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų – 4 žirneliai;
  • lauro lapas – vnt.

Keptų kopūstų paruošimas:

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Ant pomidorų padarykite kryžiaus formos pjūvį, užpilkite juos verdančiu vandeniu.

Svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus ir česnakus kartu su morkomis apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje

. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sudėkite prie svogūnų ir morkų

.

Į mišinį įberkite druskos ir cukraus ir išmaišykite.

Kopūstus smulkiai

supjaustykite

, prieš tai pašalinkite viršutinius lapus

.

Sudėkite kopūstus su kitais ingredientais į keptuvę, išmaišykite.

Uždenkite kopūstus dangčiu ir kepkite 20-25 minutes, maišydami kas 5-7 minutes. Į kopūstus suberkite pipirų grūdelius ir lauro lapą.

Taip pat skaitykite:  Pasaulis pamišęs dėl šio recepto. Štai kas gydo sąnarius ir kelius per trumpiausią įmanomą laiką

Как пожарить вкусно капусту на сковороде: для гарнира или начинки. Воду добавлять не нужно

Galiausiai turime kopūstus, keptus savo sultyse. Tai puikus garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *