Kopūstai laikomi svarbiu daugelio žmogui naudingų medžiagų šaltiniu. Pavyzdžiui, šiose daržovėse galima rasti vitaminų A, B1, P, K, B6 ir net U. Be to, kopūstuose yra daug vitamino C. Šie vitaminai išlieka jaunuose kopūstuose ir gana ilgai laikomuose kopūstuose. Net ir termiškai apdorojus, kopūstuose išlieka didžioji dalis vitaminų
. Be vitaminų, šiose daržovėse gausu mineralinių medžiagų. Kopūsto šakutėje yra sieros, kalcio, kalio, fosforo. Šį sąrašą verta papildyti žmogui naudingomis skaidulomis ir vandeniu.
Dėl šios priežasties kopūstus verta dažniau įtraukti į savo racioną. Papasakosime, kaip skaniai iškepti kopūstus.
Keptų kopūstų ingredientai:
- kopūstai – 1,2 kg;
- morkos – vnt;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- pomidorų – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1/2 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – 4 žirneliai;
- lauro lapas – vnt.
Keptų kopūstų paruošimas:
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Ant pomidorų padarykite kryžiaus formos pjūvį, užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus ir česnakus kartu su morkomis apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sudėkite prie svogūnų ir morkų
.
Į mišinį įberkite druskos ir cukraus ir išmaišykite.
Kopūstus smulkiai
supjaustykite
, prieš tai pašalinkite viršutinius lapus
.
Sudėkite kopūstus su kitais ingredientais į keptuvę, išmaišykite.
Uždenkite kopūstus dangčiu ir kepkite 20-25 minutes, maišydami kas 5-7 minutes. Į kopūstus suberkite pipirų grūdelius ir lauro lapą.
Galiausiai turime kopūstus, keptus savo sultyse. Tai puikus garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
