Vasarą norisi kažko lengvo, apetiško, bet sotaus. Ši sriuba paruošiama labai greitai ir paprastai, tačiau rezultatas jums tikrai patiks.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vandens, 3 l;
svogūnai ir morkos 1 vnt.;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
bulvės, 500 g;
ryžių ar kitų kruopų, 1 sauja;
kiaušiniai, 3 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje.
Ryžius nuplaukite ir šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje. Pasūdykite ir įberkite šiek tiek cukraus – tai sukurs tobulą skonio balansą.
Bulves supjaustykite gabalėliais ir suberkite į ryžius su daržovėmis, išmaišykite ir lengvai pakepinkite.
Į keptuvę su ingredientais supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite.
Virkite sriubą apie 15 minučių, įberkite druskos ir pipirų. Suberkite lauro lapą, prieskonius ir virkite dar 5 minutes.
Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais, plona srovele pilame į sriubą, stipriai maišome šaukštu.
Virkite 5 minutes, suberkite žoleles ir virkite 2 minutes.
Prie tokios lengvos sriubos galite pasigaminti skrebučius su česnaku, namines tortilijas vietoj duonos. Ryžius galite pakeisti bet kokiais kitais grūdais. Į šią šviesią sriubą taip pat galite įdėti du lydytus sūrius, tarkuotus arba supjaustytus kubeliais. Tačiau su sūriu į sriubą geriau dėti ne ryžius, o grikius.