Kaip išvirti skanią, sočią sriubą be mėsos. Vasarą tinka: mama pasiūlė receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vasarą norisi kažko lengvo, apetiško, bet sotaus. Ši sriuba paruošiama labai greitai ir paprastai, tačiau rezultatas jums tikrai patiks.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vandens, 3 l;
svogūnai ir morkos 1 vnt.;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
bulvės, 500 g;
ryžių ar kitų kruopų, 1 sauja;
kiaušiniai, 3 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.

Virimo procesas

Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje.

Ryžius nuplaukite ir šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje. Pasūdykite ir įberkite šiek tiek cukraus – tai sukurs tobulą skonio balansą.

Bulves supjaustykite gabalėliais ir suberkite į ryžius su daržovėmis, išmaišykite ir lengvai pakepinkite.

Į keptuvę su ingredientais supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite.

Virkite sriubą apie 15 minučių, įberkite druskos ir pipirų. Suberkite lauro lapą, prieskonius ir virkite dar 5 minutes.

Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais, plona srovele pilame į sriubą, stipriai maišome šaukštu.

Virkite 5 minutes, suberkite žoleles ir virkite 2 minutes.

Prie tokios lengvos sriubos galite pasigaminti skrebučius su česnaku, namines tortilijas vietoj duonos. Ryžius galite pakeisti bet kokiais kitais grūdais. Į šią šviesią sriubą taip pat galite įdėti du lydytus sūrius, tarkuotus arba supjaustytus kubeliais. Tačiau su sūriu į sriubą geriau dėti ne ryžius, o grikius.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.