Kaip išsaugoti beveik visas keptos vištienos sultis: visame pasaulyje garsaus virėjo metodas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip dažnai patyrėte, kad orkaitėje kepta vištiena tampa kieta ir sausa? Man taip kartais nutikdavo, kol nesusipažinau su garsaus šefo Hestono Blumenthal, trijų „Michelin“ žvaigždučių savininko, patarimais.

Virėjo patarimai
Imame vištieną broilerį.

Taip pat reikės nulupto apelsino, perpjauto į dvi dalis.

Skerdeną nuplauname ir išdžioviname, gerai pasūdome viduje ir išorėje.

Į skerdeną įdėkite apelsinų puseles.

Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių ir nusiųskite vištieną ten.

Kepame 2 valandas. Storiausioje skerdenos vietoje jis turi būti nuo 65 iki 70 laipsnių. Po 2 valandų kepimo skerdena pasieks tokią temperatūrą.

Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 30 minučių kambario temperatūroje.

Paimkite papriką ir ciberžolę, sumaišykite su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir įtrinkite skerdeną.

Kepkite maksimalioje temperatūroje 5 minutes iki auksinės rudos spalvos, išimkite iš orkaitės ir patiekite.

Taip pat į padažą pagal skonį galite pridėti medaus, apelsinų sulčių, prieskonių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Į tešlą subėriau svogūnus ir užpyliau verdančiu vandeniu: skanesnių blynų nesu ragavęs
Patiko? Pasidalink! Ačiū.