Kiekvienas sodininkas, pradėdamas derliaus nuėmimą, užduoda klausimą, kaip laikyti nuskintus vaisius, kad jie neprarastų skonio, išliktų švieži ir tuo pačiu užimtų mažiausiai vietos. Paprastai nemaža dalis derliaus patenka į konservavimą, o po to siunčiama į rūsius. Bet juk atėjus žiemai norisi valgyti šviežius, sultingus naminius pomidorus.
Šiame straipsnyje kalbama apie pomidorų laikymą vakuume. Su darbu susidoroti nesunku, tai gali atlikti net nepatyręs sodininkas. Verta išbandyti šį metodą, nes jo dėka, prasidėjus žiemai, iš šaldytuvo galite gauti naminių skanių pomidorų ir nereikės pirkti neskanių, parduotuvėje pirktų pomidorų, panašių į plastiko gabalą.
Naudojant šį laikymo būdą, leidžiama tiek pakuoti sveikus vaisius, tiek pjaustyti juos į gabalus. Kiekviena šeimininkė savarankiškai nusprendžia, kokios formos vaisiai jai bus reikalingi ateityje. Verta paminėti, kad vakuuminė pakuotė neužims daug vietos šaldiklyje, o tai yra gana patogu.
Visų pirma, turite įsigyti storus plastikinius maišelius ir paruošti pomidorus būsimam užšaldymui. Pomidorams leidžiama paimti bet kokią veislę, viskas priklauso nuo auginamų veislių. Išdėliokite vaisius vienoje eilėje. Naudokite įprastą šiaudelį, kad ištrauktumėte orą iš maišelio, surištumėte arba naudokite užtrauktuku užsegamus maišelius
Pomidorus tokioje formoje galima laikyti ilgai, o svarbiausia – maišeliai užims labai mažai vietos šaldiklyje.