Česnakai yra gana kaprizinga daržovė – ypač kai reikia laikyti, nes visi norime, kad jis ilgiau išlaikytų savo kokybę ir aštrumą.
Kad česnakas išsilaikytų ilgai, prieš dėdami į indelius, būtinai patikrinkite, ar nėra puvinio, minkštumo ir kitų pažeidimų – ilgai tarnaus tik sveikos galvos.
Česnaką galite konservuoti, kaip ir svogūnus – supiname ir pakabiname tamsioje ir vėsioje vietoje arba dedame į nailoninius tinklelius ir taip pat pakabiname. Taip į jį pučiamas grynas oras ir taip išvengiama puvinio atsiradimo.

Sukūrę šaknis virš viryklės, česnako galvutė „užsandarinama“ ir ilgai išliks šviežia bei aštri.

Nulupame česnako galvutes – paliekame paskutinius plonus sluoksnius ir dedame į sausą stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstydami akmens druska . Druska šiuo atveju yra natūralus konservantas, kuris neleidžia pūti ir išsaugo visas česnako savybes. Galite užpildyti pelenais arba pjuvenomis, o viršutinis sluoksnis turi būti bent 2 cm storio.

Galite ištirpinti parafiną ir įmerkti į jį kiekvieną česnako galvutę – nuimkite viršutinius žievelės sluoksnius, bet palikite juos švarius, nepažeistus ir nešvarius. Uždarytas česnakas ilgą laiką išlaikys savo kokybę.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
