Naujųjų metų stalas dažniausiai būna nukrautas daugybe skanėstų, ypač salotų. Jei šventės dieną svečiai ir šeima sotūs, tai ryte jau nebe džiuginame artimuosius gėrybėmis, o valgome naujametinių patiekalų likučius. Ar bandėte valgyti naminį pyragą su arbata sausio 1-osios rytą ar popietę? Jūs tikrai turėtumėte tai išbandyti! Ką tik paruošėme vieno skanėsto receptą, kuris jums tikrai patiks. Su atėjimu!
Ingredientai:
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
cukrus – 100 g;
vanilinis cukrus – 8 g;
augalinis aliejus – 70 g;
pienas – 50 g;
miltai – 80 g;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
kokoso drožlės – 40 g.
Mirkymo ingredientai:
pienas – 50 g;
cukraus pudra – 2 šaukšteliai;
Ingredientai uogienei:
želatina – 9 g;
vanduo – 60 ml;
avietės – 750 g;
cukrus – 50 g.
Ingredientai kremui:
cukrus – 50 g;
grietinėlė 33% – 400 g;
grietinėlės sūris – 300 g;
kokoso drožlės – 40 g;
baltas šokoladas – 100 g.
Paruošimas:
Į dubenį išmuškite kiaušinius, įberkite druskos, klasikinio ir įprasto cukraus, supilkite augalinį aliejų ir pieną, plakite, kol susidarys balta masė. Į mišinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir kokosą, plaktuvu išmaišykite biskvito tešlą.
Į kepimo formą dėkite 28×18 cm kepimo popierių, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Toliau biskvitą pradurkite šakute.
Impregnavimui pieną sumaišyti su cukraus pudra ir mišinį supilti ant biskvito. Norėdami pagaminti uogienę, sumaišykite želatiną su vandeniu.
Į keptuvę supilkite avietes ir cukrų, ištirpinkite uogas į karamelę.
Želatiną supilti į uogienę ir išmaišyti. Biskvitą dėkite į kepimo skardą, o ant biskvito uždėkite avietinį sluoksnį.
Sluoksnį palikite šaldytuve 2 valandoms.
Kremui grietinėlę išplakti su cukrumi, kreminiu sūriu ir kokosu. Gautą kremą tolygiai paskirstykite ant aviečių sluoksnio.
Torto viršų apibarstykite šokolado drožlėmis ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Skanus desertas paruoštas. Gero apetito!