Kaip įdaryti vyšnias savo sultyse žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui birželis asocijuojasi su vaisių ir uogų gausa. Jeigu jau pasimėgavote šviežiomis uogomis, pats laikas vyšnias mirkyti savo sultyse. Toks konservavimo būdas leis žiemą mėgautis kvapniomis ir sultingomis vyšniomis, dedant jas į įvairius desertus.

Vyšnių savo sultyse receptas žiemai skaniems desertams

Ingridientai

  • Vyšnia – 1 kg
  • Cukrus – 200-250 g

Paruošimas

Vyšnių paruošimas :

  • Atsargiai rūšiuokite vyšnias, pašalinkite pažeistas ar sugedusias uogas.
  • Nuplaukite juos po tekančiu vandeniu ir pašalinkite stiebus.
  • Pašalinkite sėklas. Tai galima padaryti naudojant specialų kauliukų pašalinimo įtaisą, česnako presą, sąvaržėlę, smeigtuką, kokteilio šiaudelį, medinį iešmelį ar pieštuką.

Maišymas su cukrumi :

  • Į gilų dubenį sudėkite sluoksnį vyšnių ir pabarstykite sluoksniu cukraus. Kartokite sluoksnius, kol baigsite visus ingredientus. Kiekvienam kilogramui vyšnių reikės 200 g cukraus, jei uogos rūgštokos, cukraus kiekį padidinkite iki 250 g.
  • Sukratykite dubenį, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų, ir palikite kambario temperatūroje 4-5 valandas. Per tą laiką vyšnios išskirs sultis.

Sirupo paruošimas :

  • Vyšnias kartu su jų sultimis perkelkite į didelį puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Lengvai maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Procesas užtruks apie 5 minutes, nereikia užvirti.

Stiklainių ir dangtelių sterilizavimas :

  • Stiklainius išskalaukite plovikliu arba soda ir sterilizuokite orkaitėje, garuose arba mikrobangų krosnelėje.
  • Dangtelius virkite puode su vandeniu apie 5 minutes.

Įdaras į stiklainius :

  • Vyšnias sudėkite į paruoštus stiklainius ir užpildykite sirupu, kol stiklainis bus pilnas.

Ruošinių sterilizavimas :

  • Ant plataus puodo dugno padėkite audeklą arba virtuvinį rankšluostį, sudėkite stiklainius su vyšniomis ir lengvai uždenkite dangteliais (nesukite).
  • Supilkite šiltą vandenį iki stiklainių pakabų ir užvirinkite.
  • Sterilizuokite 0,5 litro stiklainius 15 minučių, o 1 litro – 20 minučių.

Uždarymas ir saugojimas :

  • Uždarykite stiklainius dangteliais ir apverskite juos aukštyn kojomis.
  • Uždenkite stiklainius šilta antklode ar antklode ir palikite per naktį, kad visiškai atvėstų.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.