Šiandien kepsiu sultingą vištienos krūtinėlę pita duonoje. Šiame patiekale nėra nieko sudėtingo, viskas ekonomiška ir paprasta, pasirodo labai skanu. Šį priedą galite patiekti su įvairiais garnyrais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos filė, 3 vnt;
svogūnas ir pomidoras 1 vnt.;
pita duona, 2 lakštai;
grietinės, 1 valgomasis šaukštas + 5 šaukštai;
garstyčių, 1 šaukštelis;
sūris, 80 g;
druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome gabalėliais.
Pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir kitais prieskoniais pagal savo skonį. Gerai minkykite rankomis, kad visi pluoštai būtų prisotinti. Palikite 30 minučių.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Beveik baigiantis tamsai įberti šiek tiek druskos.
Pomidorą supjaustykite griežinėliais.
Padažui sumaišyti grietinę (5 šaukštus) ir garstyčias, papriką. Sumaišykite.
Supjaustykite pita duoną į 3 stačiakampius gabalėlius.
Ant kiekvieno sudėkite svogūną, pomidorą ir mėsą, užpilkite padažu ir susukite į voką.
Sudėkite vokus į kepimo indą ir aptepkite padažu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Į pita duoną kartu su mėsa ir pomidorais taip pat galite pridėti keptų grybų, kumpio gabalėlių, lydyto sūrio ir bet kokių kitų produktų pagal savo skonį.
Patiekalas labai dera su adžika ir kitais padažais.