Lengvai sūdyti agurkai populiarūs ne tik Rusijoje, bet ir kitose buvusios SSRS šalyse: Ukrainoje, Baltarusijoje, Kazachstane.
Taip pat mažai sūdyti agurkai gali būti žinomi ir kai kuriose kitose Europos šalyse, kuriose yra imigrantų iš buvusios Sovietų Sąjungos diasporos. Pavyzdžiui, lengvai sūdytų agurkų ir pomidorų galima rasti „rusiškose parduotuvėse“. Tai nedidelės maisto prekių parduotuvės, įsikūrusios Niujorke, Tokijuje, Berlyne ir kituose dideliuose Azijos bei Europos miestuose.
Be to, lengvai sūdyti agurkai yra populiarūs ne tik tarp Rusijos gyventojų. Šiuo produktu domisi net užsieniečiai.
Mes jums pasakysime, kaip namuose pasigaminti skanių lengvai sūdytų agurkų ir pomidorų.
Ingredientai:
Agurkai – 700 g;
Pomidoras – 500 g;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Krapai – krūva;
Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
Actas (25%) – 1 valgomasis šaukštas;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
Čili – ½ šaukštelio;
Druska – ⅓ šaukštelis.
Lengvai sūdytų agurkų ir pomidorų paruošimas:
Agurkus perpjaukite išilgai pusiau, o pomidorą supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite krapus ir česnaką. Į plastikinį maišelį sudėkite agurkus, pomidorus, krapus ir česnaką.
Į maišelį supilkite cukrų, juoduosius pipirus, čili ir druską, supilkite augalinį aliejų ir actą. Uždarykite maišelį ir gerai išmaišykite visas daržoves bei prieskonius.
Uždarytą maišelį palikite šaldytuve bent 2 valandoms.
Šis užkandis puikiai tiks prie kepsnių ir mėsos patiekalų. Rezultatas – traškūs ir vidutiniškai sūdyti agurkai su pomidorais.