Bulvės yra daržovė, kurioje gausu krakmolo. Kai kurie mitybos specialistai klaidingai mano, kad bulvės yra nenaudinga daržovė. Galima išgirsti argumentų, kad bulvės yra kenksmingų medžiagų, kurios negali būti naudingos žmogui, šaltinis.
Tačiau daugelis pamiršta, kad bulvėse gausu aminorūgščių. Ir ne paprasta, bet reta. Bulvėse yra vitamino C ir vitamino B.
Kartu su kitomis daržovėmis bulvės tampa sveikesnės. Daržovėje yra mikroelementų, tokių kaip fosforas, cinkas ir silicis.
Paruoškime šiltą, sotų troškinį iš bulvių.
Ingredientai bulvių troškinimui:
Svogūnai – 1 vnt.;
Pomidoras – 1 vnt .;
Saldieji pipirai – 1/2 vnt .;
Virtos vištienos filė – 3 vnt.;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Pomidorų pasta – 300 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Raudonėlis – 1 šaukštelis;
Paprika – 1 šaukštelis;
Grietinėlės sūris – 100 g;
Bulvės – 1 kg;
Ingredientai padažui:
Grietinėlė – 200 ml;
grietinėlės sūris – 300 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Sūris – 150 g.
Bulvių troškinio paruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir porą minučių pakepinkite keptuvėje su karštu augaliniu aliejumi. Panašiai supjaustykite pomidorą ir pakepinkite su svogūnu 2 minutes.
Paprikas išvalome iš vidaus ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Į pomidorą ir svogūną suberkite pipirus, pakepinkite 3 minutes.
Išvirusią vištienos filė padalinkite į pluoštus.
Mėsą sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir kepkite 5 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką, suberkite į mėsą ir daržoves, pakepinkite minutę.
Į mėsą suberkite pomidorų pastą, druską, raudonėlį, papriką, grietinėlės sūrį ir išmaišykite. Kepkite ingredientus 3 minutes.
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais apvaliais griežinėliais. Bulves sudėkite į keptuvę su pasūdytu vandeniu ir virkite 10 minučių po virimo.
Norėdami paruošti padažą, sumaišykite grietinėlę su grietinėlės sūriu ir įberkite druskos. ¼ padažo sudėkite į kepimo indą ir paskleiskite ant dugno. Ant šio sluoksnio uždėkite trečdalį bulvių.
Ant bulvių sluoksnio dėkite ½ dalį mėsos įdaro, patepkite padažu – ⅓ dalį. Ant viršaus taip pat dedame bulvių lėkštes – ½ dalis.
Taip surenkame bulvių, mėsos įdaro ir padažo sluoksnius. Padarykite viršutinį bulvių sluoksnį, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite indą 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Dėl to vakarienei turime skanų ir aromatingą patiekalą. Tai ir pagrindinis patiekalas, ir garnyras vienoje lėkštėje.